16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPe urmele lui Hagi

Pe urmele lui Hagi

Echipele de copii ale marilor cluburi româneşti şi cele ale şcolilor generale şi-au dat întâlnire într-un turneu ce are ca premiu reprezentarea României la un turneu din Africa de Sud.

Una din cele mai prestigioase competiţii rezervate echipelor de copii (10-12 ani) s-a disputat pe terenul Voinţa din Complexul Sportiv „Badea Cârţan”. Cupa Hagi Danone a adus la start cele mai bune 16 echipe din ţară, opt dintre acestea reprezentând cluburi şi tot atâtea şcoli generale. Împărţite în două turnee separate, competiţiile şi-au stabilit ieri semifinalistele, urmând ca azi să se dispute marea finală. Învingătoarea va reprezenta România la celebrul turneu al cărui patron spiritual este francezul Zinedine Zidane. Sub ochii „Regelui” Gheorghe Hagi, micuţii au dat tot ce au avut mai bun pentru a ajunge să ridice superbul trofeu şi pentru a avea onoarea de a reprezenta România la turneul final ce va avea loc în acest an, în Africa de Sud.  Fiecare ratare a fost întâmpinată cu durere, fiecare reuşită cu o bucurie nemărginită.

Spectacol de bucurie şi tristeţe

După o zi de jocuri în faza grupelor, au urmat meciurile eliminatorii. A fost un adevărat spectacol de bucurie şi tristeţe. Formaţiile care au reuşit calificarea în faza superioră au sărbătorit alături de părinţii care au umplut tribunele şi şi-au luat în serios rolul de suporteri. De partea învinşilor, lacrimile eşecului au curs şiroaie însă, aceiaşi părinţi i-au încurajat pe micuţii dezamăgiţi cu lozinca „Pentru noi sunteţi campioni!”. A fost per total un turneu cu multe partide echilibrate şi, în final, patru echipe au rămas să se lupte pentru trofeu. Liceul „Mircea Eliade” Bucureşti, LPS Banatul Timişoara, Ceahlăul Piatra Neamţ şi LPS Aripi Piteşti au rămas în cursă, două dintre ele urmând a juca în marea finală, programată azi la ora 17.00.  Un turneu reuşit din toate punctele de vedere.  

Echipele constănţene au dezamăgit

La competiţia disputată pe litoral au participat şi două formaţii ale oraşului-gazdă, Constanţa. Echipa Academiei „Gheorghe Hagi” a fost înscrisă în competiţia cluburilor alături de Şcoala generală nr. 12. Din păcate, ambele echipe au părăsit întrecerea încă din faza grupelor, echipa Şcolii nr. 12 fiind chiar cea mai slabă din competiţie, terminând turneul cu trei înfrângeri şi nici un gol marcat. De partea cealaltă, Academia a fost eliminată după ce s-a luat în considerare al treilea criteriu de departajare. Constănţenii au fost devansaţi de Aripi Piteşti şi FC Braşov.

16 echipe s-au aliniat la startul celei mai importante com­petiţii rezervate copiilor cu vârste între 10 şi 12 ani, tur-neu disputat la Constanţa.

Cele mai citite

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Fidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Donatorii de sânge primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic Ministrul de Finanțe, Marcel...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă