16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPiloţi de top la Mamaia

Piloţi de top la Mamaia

Eforturile celor de la Aerodromul Tuzla au făcut ca anul acesta să se desfăşoare la Constanţa o nouă ediţie a deja celebrului spectacol aviatic AeRomania.

Constănţenii şi turiştii care se vor afla anul acesta la Mamaia, pe 7 şi 8 august vor avea ocazia de a urmări din nou celebrul spectacol aviatic AeRomania. Compania regional Air Service, alături de sponsorii tradiţionali, ASTRA, Grand Hotel REX, Ilink şi Real Hypermarket, au pus bazele unui nou eveniment aeronautic de excepţie, în ciuda serioaselor dificultăţi financiare. La fel ca în anii precedenţi, show-ul va fi onorat de prezenţa celei mai celebre trupe de acrobaţie aeriană din România, Iakarii Acrobaţi, alături de aceştia venind şi mai mulţi piloţi străini, printre care şi multiplul campion mondial şi european Jurgis Kairys. Printre participanţii de anul acesta se numără şi italianul Francesco Fornabaio, un pilot de acrobaţie renumit şi care se recomandă, în mod amuzant, „pilot, poet, pretendent”.Noutatea spectacolului de anul acesta o reprezintă participarea lui Peggy Kraintz. În mod sigur, este ceva ce publicul nu a mai văzut şi va aprecia! Peggy – care este adusă pentru prima dată în România de către Aerodromul Tuzla – va oferi un număr de wing walking, cu alte cuvinte, ea va baleta pe aripile unui avion aflat în zbor, deasupra apei! Biplanul pe care evoluează este pilotat de Friedrich „Friedel” Walentin, la rândul său un acrobat cel puţin interesant. Dincolo de spectacolele invitaţilor, Aerodromul Tuzla va încânta audienţa cu o paradă a aparatelor de zbor din dotare şi, totodată, va face lansări de paraşutişti şi parapantişti. Organizatorii evenimentului spun că este posibil ca până la data la care este programat spectacolul să mai apară şi alte nume interesante, care să delecteze asistenţa.  

FAI Mamaia World Elite Aerobatic Formula nu se mai ţine

Spre deosebire de anii trecuţi, la ediţia din această vară nu s-a mai putut organiza o etapă a FAI Mamaia World Elite Aerobatic Formula. În ciuda eforturilor financiare ale organizatorilor şi sponsorilor, costurile necesare organizării unei astfel de etape de Campionat Mondial sunt uriaşe şi, indiferent de dorinţa de a mai vedea un astfel de spectacol, şansele de organizare au fost nule. Cu toate acestea, AeRomania vine să suplinească absenţa acestei competiţii, ridicându-se la cel mai înalt nivel prin numele participanţilor şi numerele din program.

100 de metri este distanţa de la plaja Grand Hotel REX şi „scena” pe care va avea loc AeRomania.

Cele mai citite

Rwanda interzice ritualurile magice în fotbal!

Rwanda a devenit prima țară care interzice oficial folosirea ritualurilor magice în meciurile de fotbal, jucătorii implicați în astfel de practici urmând să primească...

Generația de Suflet vs Generația lui Rădoi

Cu cinci ani în urmă ca așa-numita  „Generație de Suflet” să ne scoată în stradă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European,...

CFR Cluj, aproape de un transfer important! Un internațional român e gata să semneze cu echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj este foarte aproape de a-l aduce în echipă pe Alex Dobre, un atacant de 26 de ani care a jucat în trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă