21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialLotul olimpic s-a topit

Lotul olimpic s-a topit

Federaţia de Nataţie şi Pentatlon Modern cheltuia în urmă cu câţiva ani sume importante de bani pentru a pregăti componenţii lotului olimpic de înot al României în baze ultramoderne din străinătate. Acum, când pentru a se antrena în condiţii de cinci stele ar trebui să meargă doar la 40 de km de Bucureşti, la Complexul Sportiv „Sydney 2000″ de la Izvorani, nu mai există lot olimpic de înot al României. Practic,  în afară de Camelia Potec, care se pregăteşte la un club din Franţa, din lotul României fac parte doar tinerele speranţe de acum câţiva ani, care tot de atâta vreme nu reuşesc să obţină decât rezultate modeste. „Este o perioadă dificilă, în care se face schimbul de generaţii (n.r. – de mai bine de zece ani, după ce s-au retras pe rând Beatrice Câşlaru, Diana Mocanu, Simona Păduraru, Larisa Lăcustă, Ioan Gherghel, Dragoş Coman şi Răzvan Florea, n-a mai răsărit nici o stea). Actualul lot naţional de seniori este unul lărgit şi numără 17 sportivi (n.r. – printre aceştia Ioana Cozma, Norbert Trandafir şi Vlad Caciuc, care n-au impresionat decât cu modestia rezultatelor). Cu siguranţă că în scurt timp o parte dintre aceştia vor confirma aşteptările noastre”, a spus Octavian Tileagă, veşnic optimistul antrenor federal de specialitate.

Cât despre primul cantonament al lotului naţional de nataţie în modernul centru de la Izvorani, nu se ştie nimic sigur. „Avem în vedere să programăm pregătirea centralizată a lotului la Izvorani, dar să se termine mai întâi şcoala şi apoi o să vedem”, a mai spus Octavian Tileagă.  

Vin irlandezii!

Modernul bazin olimpic de la Izvorani este folosit mai mult de străini, 70 de înotători irlandezi urmând a se pregăti acolo din acest weekend. „Au venit câteva persoane din staff-ul irlandez pentru a verifica toate condiţiile de cazare, masă şi antrenament, după care am semnat contractul, mai ales că ai noştri nu au făcut niciun demers”, a spus Ioan Dobrescu, secretarul ge­neral al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă