21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAu ratat trofeul

Au ratat trofeul

Oltchim Rm. Vâlcea, campioana României la handbal feminin, a ra­tat câştigarea Ligii Campionilor, după ce a pierdut, cu 31-32, şi meciul-retur al finalei contra echipei daneze Viborg, disputat în Sala Polivalentă din Bucureşti. În tur danezele se impuseseră cu 28-21.

În faţa a peste 6.000 de spectatori, într-o atmosferă greu de descris în cuvinte, handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea au jucat la sfârşitul acestei săptămâni finala Ligii Campionilor, dar, din păcate, n-au reuşit să cucerească preţiosul trofeu. Elevele lui Radu Voina au jucat însă de la egal la egal cu una dintre cele mai valoroase echipe de club europene, prestaţie apreciată de publicul entuziast care le-a susţinut frenetic pe oltence de la început până la sfârşit, chiar dacă nordicele au dominat ostilităţile pe teren. De altfel, chiar tehnicianul român a recunoscut cu sportivitate superioritatea jucătoarelor de la Viborg.

„Viborg a fost într-adevăr echipa mai bună. Am dorit foarte mult să ne remontăm, dar cred că am şi greşit foarte mult din dorinţa de a face bine. Experienţa celor cinci finale de Champions League pe care Viborg le-a disputat şi-a spus cuvântul. Noi suntem la prima finală şi sper ca Oltchim să mai joace cât se poate de repede la acest nivel. Sunt mândru oarecum pentru că aceste fete au jucat al 16-lea meci în Champions League şi numai pronunţarea numelor echipelor pe care le-au învins le aduce onoare şi respect. În finală nu s-a putut mai mult, pentru că echipa pe care am întâlnit-o este într-adevăr campioana Europei”, a declarat Radu Voina. Cristina Vărzaru, românca de la Viborg, componentă a echipei noastre reprezentative şi una dintre cele mai valoroase jucătoare de pe teren, a recunoscut că nu a avut emoţii că formaţia sa nu va câştiga, dar că respectă performanţa Oltchimului de a fi ajuns în finala celei mai impor­tante competiţii intrecluburi.

„N-am plâns de fericire, dar mă simt bine şi sunt mulţumită. Nu putem bea încă şampanie pentru că avem meci în Cupa Danemarcei şi apoi urmează să vin la naţională pentru că meciurile cu Ucraina nu au mers prea bine şi trebuie să reparăm lucrurile. Cred că fetele de la Oltchim au fost stresate în ultimul meci pentru că ştiau că nu prea au şanse să întoarcă rezultatul. Dar toată lumea trebuie să respecte Oltchim, pe jucătoare, pe antrenori, pe preşedintele clubului, pentru că au jucat o finală de Liga Campionilor şi ce au făcut aceste fete nu ştiu cine o să mai facă în România”, a spus Cristina Vărzaru. De altfel, chiar dacă nu au cucerit trofeul vâlcencele şi-au atins obiectivul fixat înainte de începerea competiţiei şi au motive de satisfacţie. „Am prins o zi mai proastă la Herning (n.r. – unde s-a disputat partida tur a finalei), dar în meciul de acasă am arătat că putem juca de la egal la egal cu Viborg. Suntem fericite pentru că am ajuns aici. Nu în fiecare an joci o finală de Liga Campionilor”, a declarat Steluţa Luca.

Narcisa Lecuşanu se retrage

Chiar dacă au pierdut această finală a Ligii Campionilor, mare parte dintre componentele echipei Oltchm se consolează la gândul că vor reuşi anul viitor să cucerească trofeul. Printre acestea nu se numără însă şi Narcisa Lecuşanu, în vârstă 33 de ani, care după meciul cu Viborg a declarat că se va retrage din activitatea sportivă. „Eu am ajuns la o vârstă şi e momentul să mă retrag. Mă bucur că s-a creat această echipă la Oltchim, un club profesionist, din păcate, este singurul din România. Eu însă m-am resemnat într-un fel sau altul. Mă bucur că am realizat lucruri mari la Oltchim şi sper să meargă înainte această echipă frumoasă. Regret că nu am reuşit un rezultat pozitiv aici, acasă, dar Viborg este o echipă foarte bună, foarte puternică”, a spus Lecuşanu.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă