16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCS Tomis, între cupă şi ligă

CS Tomis, între cupă şi ligă

Finalul de sezon excepţional le-a adus pe fetele de la CS Tomis Constanţa în postura de pretendente chiar la Liga Campionilor.

Zece meciuri fără înfrângere, dintre care opt victorii, au dus-o pe CS Tomis Constanţa până pe locul trei în Liga Naţională de handbal feminin. Echipa de pe litoral a izbutit un salt de patru locuri în doar ultimele două etape, după ce mai bine de 10 runde nu reuşise să urce de pe locul şapte.

Seria formidabilă a fetelor lui Ion Crăciun, coroborată cu rezultatele indirecte favorabile, a ajutat echipa de pe litoral să se claseze la finalul campionatului pe locul trei, fapt ce nu s-a mai petrecut de 16 ani. Dacă la startul campionatului se vorbea doar de o cupă europeană, acum, gruparea de la malul mării se poate gândi chiar la competiţia supremă a handbalului de club de pe bătrânul continent, Liga Campionilor. Să ajungă acolo este destul de greu pentru că nu depinde doar de ea. Echipa constănţeană aşteaptă ca Oltchim să triumfe în finala Ligii Campionilor, lucru mai puţin probabil. Dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, atunci Mihaela Pârâianu şi compania ar merge în preliminariile Ligii. Dacă toate aceste condiţii nu vor fi îndeplinite, echipa de pe litoral va evolua, cel mai probabil, în Cupa Cupelor, a doua competiţie ca valoare a Europei.

Declaraţii optimiste

Despre aceste ipoteze, preşedintele grupării constănţene, Gheorghe Slabu, a declarat: „Mă bucur enorm de mult că fetele au ajuns în final să îşi îndeplinească obiectivul după ce au avut un start de sezon foarte slab. Am reuşit să ne calificăm într-o cupă europeană şi, iată, acum avem posibilitatea chiar de a evolua la cel mai înalt nivel. Nu ne gândim la Liga Campionilor, ne gândim că după o pauză de un an am reuşit să revenim şi noi acolo unde cred că ne este locul”. Ocuparea locului trei în campionat a fost posibilă şi după ce, în ultima etapă, CS Tomis a învins pe Ştiinţa Bacău, scor 33-25. 

Dunărea merge în Europa

După ce a pierdut la Constanţa, cealaltă reprezentantă a sud-est-ului în competiţia internă de handbal, Dunărea Brăila, a părăsit locurile de cupe europene. Ultima rundă a Ligii Naţionale a schimbat complet ierarhia şi Baia Mare, locul trei înaintea ultimei etape, s-a trezit în afara Europei, lucru de care a profitat din plin echipa antrenată de Alexandrina Soare. Dunărea Brăila ocupă astfel locul cinci, ultima poziţie care asigură prezenţa în sezonul viitor al competiţiilor continentale.

16 ani au trecut de când CS Tomis a reuşit să termine campionatul intern de handbal pe podium.

Cele mai citite

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...

Chiriile în București și marile orașe au crescut, pe fondul revenirii studenților

Chiriile medii din București au înregistrat o creștere de 14% în septembrie 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform unei analize realizate...

A omorât în bătaie un cioban. Suspectul principal este chiar patronul său

Un bărbat de 46 de ani, din judeţul Buzău, a fost reţinut de polițiști, sub acuzația că ar fi omorât în bătaie un cioban...
Ultima oră
Pe aceeași temă