21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialOltchim, se poate!

Oltchim, se poate!

Sala Poli­valen­tă din Capitală va fi mâine, în premieră, scena fi­na­lei Ligii Cam­pio­nilor la handbal feminin, unde se vor întâlni campioanele României şi Danemarcei: Oltchim Rm. Vâlcea şi Viborg.

Deşi în Bucureşti nu s-a pus în vânzare nici un bilet, tribunele vor fi arhipline, peste 5.200 de suporteri urmând a le fi alături oltencelor care au de recuperat un handicap de şapte goluri, diferenţă la care s-a încheiat partida de la Herning (28-21), din turul finalei. Handbalistele antrenate de Radu Voina s-au pregătit de la începutul săptămânii la „Polivalentă”, dar, în ciuda programului extrem de încărcat, au reuşit să-şi facă timp pentru a-i saluta pe reprezentanţii unuia dintre cei mai importanţi susţinători financiari-Astra Asigurări. Echipa a venit ieri la sediul firmei, jucătoarele şi antrenorii împărţind zâmbete, strângeri de mână şi autografe celor care i-au întâmplinat şi le‑au promis că le vor ţine pumnii strânşi sâmbătă.

În ciuda rezultatului nefavorabil pe care l-au obţinut în deplasare, handbalistele de la Oltchim nu şi-au pierdut speranţa că vor reuşi să cucerească masivul trofeu al competiţiei, o cupă din argint pur de 15 de kilograme, care va trona pe masa oficialilor de la începutul până la finalul confruntării cu danezele. „Viborgul nu ne-a surprins în meciul tur cu absolut nimic. Cred că noi am jucat foarte slab şi în faţa oricărei echipe am fi avut probleme mari. Nu au cu ce să ne surprindă, am făcut zeci de vizionări şi le cunoaştem foarte bine. Diferenţa este foarte mare, dar atât timp cât există şanse, noi ne vom agăţa de ele”, a spus Cristina Neagu, interul formaţiei Oltchim. Destul de supărat pentru criticile aspre apărute în presă după înfrângerea suferită de elevele sale în meciul-tur, Radu Voina a stabilit deja obiectivul echipei pentru sezonul viitor.

„Orice s-ar întâmpla sâmbătă la Polivalentă, obiectivul pentru sezonul viitor îl ştim deja. Ne-am propus să câştigăm trofeul. Anul trecut trebuia să ajungem în semifinale şi am ajuns, în acest an am avut finala ca obiectiv şi am reuşit să ajungem. Nu trebuie să se înţeleagă însă că nu ne gândim să câştigăm”, a spus Voina. Finala de mâine va avea loc de la ora 20.45, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă