Că fotbalul românesc nu mai aparţine suporterilor, ci unei clici care îşi trage avantaje din promovarea acestuia, asta e deja o certitudine. Iar cei de la Liga Profesionistă de Fotbal nu pierd nici un prilej de a ne-o demosntra cu vârf şi îndesat.
Ieri, minunata Ligă s-a jucat de-a alba-neagra cu noi timp de mai multe ore în care a schimbat de mai multe ori ora de desfăşurare – ba chiar şi ziua – a unor meciuri din etapa a XXXIII-a a Ligii I. Nu asta ar fi problema, ci aceea că, de exemplu, meciul Steaua-Universitatea Craiova, marele derby al rundei, meciul care ar putea decide formaţia care merge în preliminariile Ligii Campionilor, de pe locul 2, cât şi una dintre retrogradate, va avea loc în Ghencea, de la ora 22.00. Adică de la ora zece seara. În România, în Bucureşti.
Probabil că onor conducerea Ligii, ai cărei lideri nu-şi mişcă fundul din limuzinele de lux, nu ştie că în Bucureşti suporterul de rând, de la tribuna a II-a sau peluze, vine la meci cu transportul în comun. Iar acesta, spre ştiinţa şefilor LPF, încetează în jurul orei 23.00. Şi atunci, cine mai vine la meciul din Ghencea? Probabil, câteva mii de suporteri care stau în apropierea arenei, în Ghencea, şi câteva sute de olteni care ar putea ajunge cu câteva autocare. Şi, în loc să fie 15-20.000 de fani în tribune, câţi ar veni la un asemenea meci, vor fi vreo 4-5.000.
Dar Liga lui Mitică Dragomir îşi va freca mâinile mulţumită: dă-i naibii de suporteri, doar nu pentru ei e fotbalul, ci pentru televiziuni. Iar Digi Sport, televiziunea care transmite meciul Steaua-Craiova, a anunţat că de la ora 20.00 (când, iniţial, ar fi trebuit să se dispute meciul din Ghencea) dă în direct duelul pentru titlu, de la distanţă, din Spania, Barcelona-Real, aşa că cei din Liga I trebuie să mai aştepte. Bine că aceste meciuri se termină la ora 22.00, că altfel Dragomir & Co erau în stare să-i pună pe fraierii din România să joace şi de la miezul nopţii. Cât despre suporteri, pe cine interesează?