13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialÎncă se mai poate!

Încă se mai poate!

Tehnicianul echipei Oltchim Rm. Vâlcea, Radu Voina, crede că jucătoarele sale au fost depăşite de cele de la Viborg, în finala-tur a Ligii Campionilor, mai ales în ceea ce priveşte combativitatea şi importanţa meciului.

Radu Voina consideră că returul de la Bucureşti va fi extrem de dificil pentru Oltchim, dar că răsturnarea scorului de 21-28, cu care vâlcencele au pierdut în deplasare, este posibilă. „Va fi extrem de greu, dar noi ne vom pregăti să facem un meci frumos şi să ieşim cu fruntea sus. Trebuie să ne recompensăm în faţa tuturor fanilor, a acestor minunaţi spectatori. Sunt convins că fetele sunt dezamăgite, dar asta-i situaţia. Au fost foarte multe ratări în situaţii de unu la unu”, a menţionat el. „Cred că s-a văzut foarte clar că la nivelul ăsta am fost depăşiţi în primul rând de combativitate, am greşit foarte mult. Am tratat un pic faza de apărare ca nişte domnişoare. Se ştie că la nivelul acesta trebuie să intri la rupere. Noi am stat foarte retraşi, inactivi. Ne aşteptam la mult de la unele jucătoare care au fost depăşite de importanţa meciului. S-a văzut experienţa lui Viborg. Noi am fost oarecum depăşiţi şi plumbul care speram să se toarne în picioarele lor s-a adăpostit la nivelul picioarelor noastre”, a spus Voina.

 

Primul sfert, foarte bine

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă, la Herning, de formaţia daneză Viborg HK, scor 28-21 (14-11), în manşa-tur a finalei Ligii Campionilor. Pentru noi, lucrurile au mers bine în prima parte, când Oltchim a condus mai mereu, în minutul 13 scorul fiindu-ne favorabil cu 7-5, iar în minutul 15 fiind egal, 7-7. Din acel moment însă, Viborg a preluat iniţiativa. În minutul 23 fiind 11-8, iar la pauză 14-11. La reluare, Viborg s-a distanţat continuu (15-11, 20-13), apoi Oltchim a revenit până la 20-16, dar danezele au apăsat iar pe acceleraţie şi au ajuns la 28-18 în minutul 54! Noroc cu finalul, care a dus la un scor mai strâns… Pentru Viborg au marcat Popovici (9 goluri), Vărzaru (6), Jurack (5), Skov (3), Althaus şi Mikkelsen (2) şi Lunde-Borgersen (1), iar pentru Oltchim – Neagu şi Stanca (câte 6), Lecuşanu (3), Maier şi Nechita (2), Puşcaşu şi Vizitiu (1). Meciul-retur va avea loc, cu trofeul pe masă, la Bucureşti, la Sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, în 15 mai, de la ora 20.45 (în direct la Pro TV). Viborg este deţinătoarea trofeului, pe care l-a câştigat în 2006 şi 2009, în timp ce Olchim speră la câştigarea acestuia în premieră.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă