2.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialCătălina Ponor - aur și argint la concursul de retragere din gimnastică

Cătălina Ponor – aur și argint la concursul de retragere din gimnastică

La finalul celor 26 de ani de carieră, Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, cu 5 medalii la Jocuri, tot atâtea la Mondiale și 13 medalii la Europene, a cucerit, sâmbătă, la concursul ''Abierto Mexicano de Gimnasia'', desfășurat la Ciudad de Mexico, în sala Juan de la Barrera, medaliile de aur la exercițiile de la bârnă și sol, aparatele ei favorite, informează Agerpres.

La același concurs, Cătălina Ponor a obținut și medalia de argint la individual compus.

Competiția mexicană, demonstrativă, la care a fost prezent și un alt gimnast român, Vlad Cotuna, s-a transformat, practic, într-o manifestare de simpatie pentru marea gimnastă româncă, participantă la 3 ediții ale Jocurilor Olimpice, cu o evoluție de excepție la JO de la Atena, unde a primit de 3 ori laurii olimpici pentru tot atâtea medalii de aur.

Născută la Constanța pe 20 august 1967, Cătălina Ponor a început gimnastica la mai puțin de 5 ani, fiind descoperită de antrenorul Matei Stănei. Suplă (1,61 m, 50 kg), frumoasă, cu o distincție a mișcării care i-au adus admirația iubitorilor sportului peste tot în lume, cea supranumită "Laleaua Neagră" a fost un model de abnegație și ambiție la nivel înalt, concurând cu rezultate excepționale timp de mai bine un sfert de secol.

Cele 23 de medalii la marile competiții, un veritabil record, în condițiile în care la feminin sunt doar 4 aparate, au încununat talentul ieșit din comun al unei sportive de referință, îndelung șlefuit în școala românească de gimnastică de tehnicieni precum Octavian Bellu și Mariana Bitang, dar și Lucian Sandu, atent secundant al ei în marile ocazii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 3.000 de solicitări la Ambulanța București-Ilfov în perioada Crăciunului

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a înregistrat 3.009 solicitări între dimineața zilei de 24 decembrie și dimineața zilei de joi, a anunțat managerul instituției,...

România, printre cele mai sigure țări din lume: concluzii din rapoartele internaționale

România este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume, conform rapoartelor elaborate de Departamentul de Stat al SUA, Comisia Europeană și Poliția...

Efectul Schengen: Prețurile locuințelor din zonele de graniță explodează

Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie, aduce schimbări și pe piața imobiliară, în special în zonele de graniță....
Ultima oră
Pe aceeași temă