21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRevanşa Ceraselei Pătraşcu

Revanşa Ceraselei Pătraşcu

Întrecerile senioarelor din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică încep astăzi la Birmingham.  România este reprezentată de Ana Porgras, Diana Chelaru, Cerasela Pătraşcu, Amelia Racea şi Raluca Haidu, ultimele două fiind prezente în premieră la o competiţie de anvergură a senioarelor.

Campioană continentală en-titre pe echipe în 2008, la Clermont Ferrand, formaţia noastră, coordonată şi acum, la fel ca în urmă cu doi ani, de Nicolae Forminte, doreşte să-şi apere titlul, chiar dacă lipseşte Sandra Izbaşa, una dintre cele mai valoroase gimnaste ale momentului. „Obiectivul este să revenim cu 1-2 medalii, dar este firesc să ne dorim titlul continental”, a spus Forminte. Dintre campioanele din 2008, la Birmingham va evolua doar Cerasela Pătraşcu, pentru care un succes în Anglia ar putea compensa, în parte, ghinionul avut în urmă cu doi ani. La CE 2008, Pătraşcu s-a accidentat la aterizarea de la paralele, ultimul aparat la care a evoluat în calificări, şi a ratat nu numai finalele europene, dar şi Jocurile Olimpice de la Beijing.

Vedeta lotului de senioare al României este considerată Ana Porgras, care anul trecut, la prima sa prezenţă într-o întrecere importantă a senioarelor, a surprins prin calificarea în nu mai puţin de patru finale la Mondialele de la Londra şi medalia de bronz cucerită la paralele. Din păcate, ea va concura astăzi cu o durere puternică la gleznă. „Sperăm ca această durere să dispară la fel de brusc cum a apărut şi să nu‑i influenţeze negativ evoluţia. Oricum, obiectivul nostru a rămas neschimbat”, a declarat Nicolae Forminte după antrenamentul oficial, pe podium, al senioarelor. Tehnicianul va decide astăzi, înainte de intrarea în competiţie, cum  vor concura cele cinci gimnaste, ţinând seama că la fiecare aparat vor evolua câte trei sportive. Fiecare notă obţinută va intra în calculul punctajului final, în funcţie de care se vor stabili atât cele opt echipe care se vor bate pentru podium, cât şi gimnastele care vor evolua în cele patru finale pe aparate, tot câte opt la număr.   

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă