17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialCoafurile sezonului: Discrete şi studiate

Coafurile sezonului: Discrete şi studiate

De fapt, hair-stiliştilor le revine misiunea de a ne prezenta „aceeaşi Mărie cu altă pălărie”. Adică de a redefini mereu şi mereu noi tendinţe, îmbrăcându-le în poveşti frumoase despre noi şi cu noi. Restul revine concret măiestriei coaforilor şi tehnologiilor moderne. Important este că principiile noilor coafuri stau în acest sezon sub semnul a doi termeni care-mi sunt pe plac: discret şi studiat. Se exploatează mult dorinţa de a evada din realitate care, în privinţa coafurilor este interpretată prin transparenţă şi strălucire, textură şi mişcare: părul curge liber, expresie a unui stil de viaţă creativ. Coafuri up-do şi down-do, forme sculpturale şi cozi împletite, nuanţe de păr de la pastel şi pal la intens şi accentuat, toate figurează pe agenda coafurilor la modă pentru sezonul primăvară-vară 2010.

Ca de obicei, tendinţele cuprind mai multe linii, ele nu sunt nişte reguli bătute în cuie, ci doar modalităţi de exprimare a individualităţii şi a unui stil personal.

Pin Ups

Coafuri despre care exclamăm când le vedem „ce drăgu­ţă este!”, în care părul este prins cu agrafe amuzante sau chiar sofisticate în funcţie de brandul căruia îi apar­ţine, reprezintă expresia stilului up-do. În fond este vorba despre un mod lejer, feminin a părului, copi­lă­resc şi matur în acelaşi timp. Detaliile, atent studiate, ţin de un aspect nefinisat în care se remarcă şuviţele libere, dar şi combinaţii cu elemente caracteristice unui stil mai vechi. Este bine exemplificată această linie de către Karl Lage­rfeld care a făcut trimitere la Maria 
Antoaneta în vremea tinereţii. Coafura avea o notă de bază sofisticată, dar şi şuviţe drepte, aparent scăpate din coc, efectul dezordonat completând perfect marginile zdrenţuite ale hainelor din colecţie.

Un moţ răvăşit, prins lejer cu agrafe şi purtat către frunte, într-o parte, la Sylvia Kristel, pentru colecţia Fendi, păr prins în agrafe într-un stil şic, demn de o prinţesă indiană,
la Graeme Black, sunt câteva dintre coafurile care ilustrează această linie, „pin ups”, în care pentru o eleganţă maximă, aşezarea cocului este decisivă.

Pentru recrearea acestui trend, 
experţii P & G Beauty ne recomandă gama Herbal Essences Bun venit, hidratare!, ce ajută la refacerea părului uscat şi deteriorat. Pentru un plus de strălucire se poate aplica pe şuviţele nefinisate ceara Wellaflex Shiny Hold Max.

Shapely Silhouette

Reprezintă în general recrearea unui look mai studiat, cu forme sculpturale aşa cum le întâlnim în prezentările unor designeri celebri. Astfel, pentru prezentarea Vivienne Westwood’s Gold Label de la Paris, arta secolului 17 se împleteşte cu influenţe din curentul punk al secolului XX în coafuri sculpturale ce păreau de mult uitate. Trimi­terea lui Clements Ribeiro la ideea că regalitatea întâlneşte curentul punk a dus la realizarea multor coafuri cu influenţe din anii ‘50, ‘60, ‘70. Sunt coafuri ilustrate prin volume mari, cu cocuri şi bucle pe frunte, în realizarea volumelor un rol important jucându-l şi culoarea.

Pentru a crea înălţimea necesară acestor coafuri, P & G Beauty recomandă folosirea gamei Herbal Essences uplifting şi a produselor de styling Wellaflex Ultra Strong Hold (spumă şi spray fixativ).

Techno Poetry

Texturi neobişnuite şi straturi de transparenţă difuză. O senzaţie de uşoară înfrumuseţare prin adăugarea de elemente romantice şi poezie la ceea ce reprezintă în general coafurile moderne. De exemplu, coafurile Dolce & Gabbana, cu părul prins lejer în agrafe, au fost decorate cu bentiţe aurii, ornate, aducând în atenţie trecutul romantic. La Rue du Mail, părul tuturor modelelor a fost deschis de la nuanţa de blond pur la nuanţe aproape de gri, făcând probabil trimitere la eleganţa şi distincţia ce se accentuează odată cu vârsta. Este important de subliniat că efectele ce aparent ţin strict de coafură, tunsoare, sunt de multe ori realizate prin intermediul culorii.

Pentru protejarea firului de păr, P & G Beauty recomandă folosirea gamei Pantene Anti-Breakage. Pentru o notă finală glam se poate adăuga spray-ul fixativ Wellaflex Shiny Hold.

Nomade Couture

Este o tendinţă care aduce în prim-plan contraste mari, dramatice şi inovatoare în acelaşi timp. Este un amestec multicultural de stiluri şi idei, în care se combină nomadismul şi cultura tribală cu modernitatea şi mentalitatea couture. 
Stilul corespunde călătorului boem, dar şic, totodată.

Kenzo, de exemplu, a prezentat un amestec etno de haine, pus în valoare de părul coafat cu cărare pe mijloc, lung şi desfăcut ce ar arăta ca pe marginea unei piscine dintr-o staţiune de lux sau ca un excursionist care urcă pe munte. Pentru Yamamoto, s-au creat coafuri tribale, încreţind părul în forme înalte, în timp ce la Zac Posen, părul în nuanţe acide a fost aranjat în cocuri.

Pentru a ne aranja părul în acest stil se recomandă folosirea săptămânală a unei măşti de hrănire şi protecţie, Pantene Hair Fall Control, fixarea buclelor mari rea­lizându-se cu Wellaflex Curls&Waves.

Cele mai citite

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...
Ultima oră
Pe aceeași temă