Aşa s-a întâmplat la a treia ediţie a concursului „Olimpici pentru o zi”, organizat de Şcoala Generală nr. 52 „Iancului” din Bucureşti, sâmbătă. Unic în Capitală, concursul a aliniat la start 13 echipe din şase şcoli. Fiecare echipă a fost compusă din câte patru elevi din clasele a III-a şi a IV-a, respectiv a VI‑a şi a VII-a. Timp de două ore, cei 52 de participanţi şi‑au antrenat mintea, iar în final au fost „olimpici pentru o zi”.
Contra cronometru
Spre deosebire de alte concursuri, cel iniţiat de Şcoala Generală nr. 52 şi la care an de an participă tot mai multe echipe se remarcă prin originalitate şi tipul întrebărilor care le sunt propuse elevilor.
Este vorba despre un concurs interşcolar şi multidisciplinar, în care elevii au avut de răspuns, contra cronometru, la întrebări din mai multe discipline – română, matematică, istorie, geografie, biologie. Suplimentar de întrebările teoretice ale probelor individuale şi pe echipe, elevii şi-au arătat măiestria şi imaginaţia şi la proba practică de educaţie plastică. Şi cum se apropie Paştele, puştii din clasele a III‑a şi a IV-a s-au străduit cât au putut ei de bine să decoreze un ou desenat pe o bucată de carton, fiecare echipă având la dispoziţie creioane colorate, hârtie colorată, acuarele etc.
Întrucât concursul este tot mai apreciat de către elevi, graţie şi felului în care sunt concepute întrebările, în genul testelor pentru determinarea coeficientului de inteligenţă, conducerea Şcolii Generale nr. 52 vrea să organizeze şi o fază pe municipiu. Aceasta va avea loc, cel mai probabil, pe parcursul lunii mai. La sfârşitul concursului, după numărarea punctajului s-au desemnat şi echipele câştigătoare.
Recompense
Pe lângă diverse cărţi şi nelipsitul ou de ciocolată, echipele ocupante ale primelor trei locuri au primit şi medalii, fiind imaginat un podium de premiere. La ambele categorii de vârstă, la această ediţie prima poziţie a fost ocupată de echipele Şcolii nr. 52, bucuria şcolarilor fiind completată de cea a cadrelor didactice, foarte mândre de performanţa elevilor lor. „Concursul este interesant şi original, se poate lucra în echipă şi este foarte bine. Ne dezvoltă lucrul în echipă. Apoi, ne place şi că se dau rezultatele şi premiile pe loc”, ne-a spus Bogdan Vâlceanu, elev în clasa a VI‑a F la Şcoala Generală nr. 56, care, împreună cu ceilalţi trei colegi ai săi, a ocupat locul III.