12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăContribuabilii vor da raportul la Fisc

Contribuabilii vor da raportul la Fisc

Administraţiile fiscale au dreptul de a solicita, pentru clarificări, prezenţa contribuabilului la sediile sale, însă numai cu o înştiinţare prealabilă, prevede noul pro­iect de modificare a Codului de procedură fiscală.

Proiectul menţionează că organul fiscal poate solicita prezenţa contribuabilului la sediul său pentru a da informaţii şi lămuriri necesare stabilirii situaţiei fiscale reale. Însă solicitarea se va face în scris şi va cuprinde în mod obligatoriu baza legală a solicitării, scopul solicitării şi va indica o listă cu documentele pe care contribuabilul este obligat să le prezinte.

În plus, contribuabilului i se vor indica data, ora şi locul la care contribuabilul este obligat să se prezinte. Aceste completări se regăsesc, în prezent, reglementate în Normele metodologice
de aplicare a Codului de procedură fiscală.

De asemenea, proiectul mai prevede că organul fiscal poate îndrepta erorile materiale din cuprinsul actului administrativ fiscal, din oficiu sau la cererea contribuabilului. În cazul în care, după comunicarea actului administrativ fiscal, organul fiscal constată din oficiu că există erori materiale în cuprinsul său, acesta îi comunică contribuabilului un act de îndreptare a erorii materiale.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă