18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialCiudฤƒลฃenii culinare gฤƒtite peste hotare

Ciudฤƒลฃenii culinare gฤƒtite peste hotare

Când mergeลฃi în vacanลฃฤƒ, este indicat sฤƒ încercaลฃi mâncฤƒrurile tradiลฃionale ale ลฃฤƒrii pe care o vizitaลฃi. Dacฤƒ acestea constau însฤƒ în organe crude, sânge sau fructe urât mirositoare, veลฃi fi tentat sฤƒ vฤƒ gândiลฃi de douฤƒ ori înainte sฤƒ le gustaลฃi. Iatฤƒ o listฤƒ cu cele mai bizare mâncฤƒruri ale lumii:

 

Haggis

Un preparat tradiลฃional scoลฃian, fฤƒcut din ficatul ลŸi plฤƒmânii unei oi, tocaลฃi ลŸi amestecaลฃi cu ceapฤƒ, condimente ลŸi fฤƒinฤƒ de ovฤƒz. Amestecul se îndeasฤƒ într-un stomac de oaie, se leagฤƒ la capete ลŸi se fierbe câteva ore.

 

Îngheลฃata eschimoลŸilor

EschimoลŸii ลŸi-au fฤƒcut propria lor îngheลฃatฤƒ, numitฤƒ akutaq, din grฤƒsime de ren, focฤƒ sau elan. Alte ingrediente sunt peลŸtele, icrele de somon sau fructele de pฤƒdure, fฤƒrฤƒ zahฤƒr adฤƒugat.

 

Pasta Vegemite

Vegemite este o specialitate australianฤƒ constând într-o pastฤƒ neagrฤƒ, sฤƒratฤƒ ลŸi produsฤƒ din extract de drojdie de bere, mirodenii ลŸi legume pisate. Se consumฤƒ pe pâine prฤƒjitฤƒ.

 

Sashimi din broascฤƒ

Dacฤƒ alegeลฃi aceastฤƒ specia­litate japonezฤƒ, bucฤƒtarul va tฤƒia o broascฤƒ în faลฃa dumneavoastrฤƒ ลŸi vฤƒ va servi inima care încฤƒ pulseazฤƒ. Sashimi este o delicatesฤƒ din fructe proaspete de mare tฤƒiate felii, deci restul felului de mâncare va consta în carne de broascฤƒ, rece ลŸi negฤƒtitฤƒ.

 

Budincฤƒ din sânge

Aceastฤƒ delicatesฤƒ, cunoscutฤƒ ลŸi sub numele de budincฤƒ neagrฤƒ, este un cârnat din sânge umplut cu cereale, cartofi sau grฤƒsime.

 

Oaie în gelatinฤƒ

Se jupoaie capul unei oi ลŸi se fierbe pânฤƒ când carnea devine moale, dupฤƒ care se toacฤƒ, se pune din nou în zeamฤƒ ลŸi se lasฤƒ la rฤƒcit. Întreaga mixturฤƒ se întฤƒreลŸte într-o gelatinฤƒ solidฤƒ, care poate fi feliatฤƒ ลŸi servitฤƒ în salatฤƒ sau în sandviลŸuri.

 

Fructul Durian

Fructul, comun în Singapore, miroase atât de urât, încât e ilegal sฤƒ mergi cu el în transportul public din unele ลฃฤƒri asiatice. Mirosul a fost com­­­­parat cu cel de canal sau de gunoi în putrefacลฃie. TotuลŸi, gustul e mult mai bun decât mirosul. 

Cele mai citite

Chiriile din Bucureศ™ti au crescut cu 16% รฎn august 2024: Sectorul 1 devine cel mai scump

Preศ›urile chiriilor din Bucureศ™ti au รฎnregistrat o creศ™tere semnificativฤƒ รฎn august 2024, cu un avans de 16% faศ›ฤƒ de aceeaศ™i lunฤƒ din anul anterior,...

Rusia, forศ›atฤƒ sฤƒ รฎศ™i stocheze gazul arctic din cauza sancศ›iunilor: Proiectul lui Putin, lovit de izolarea globalฤƒ

Rusia a รฎnceput sฤƒ stocheze gazul produs de proiectul Arctic LNG 2, iniศ›iativa de vรขrf a lui Vladimir Putin รฎn regiunea arcticฤƒ, din cauza...

S-a anunศ›at lista nominalizaศ›ilor la Balonul de Aur! Un jucฤƒtor important de Real a nu a fost inclus

Fฤƒrฤƒ Messi ศ™i Ronaldo pe lista nominalizaศ›ilor pentru prima datฤƒ dupฤƒ 21 de ani. France Football a dezvฤƒluit miercuri seara lista celor 30 de nominalizaศ›i...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ