12.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis - fără şanse

CVM Tomis – fără şanse

Campioana României la volei este tot mai departe de titlul cu numărul patru, evoluţiile din teren dând şanse minime la cucerirea unui nou trofeu naţional.

Un sfert din faza a doua a Diviziei A1 la volei masculin s-a încheiat deja, iar Club Volei Municipal Tomis nu a reuşit să se apropie de cucerirea unui nou titlu. Echipa de pe litoral a încheiat primul turneu din seria celor patru, pentru desemnarea campioanei, pe locul trei, aşa cum l-a început, dar s-a depărtat de locurile fruntaşe. Began şi compania nu au reuşit să se impună decât în unul din cele trei meciuri disputate la Bucureşti, astfel că, diferenţa de puncte din clasament dintre fruntaşe şi CVM s-a mărit. Dinamo şi Remat Zalău sunt pe primul loc, ambele cu câte cinci puncte, la două puncte în faţa grupării de la malul mării. Băieţii antrenaţi de Viktor Sidelnikov au făcut astfel un pas mare înapoi în lupta pentru titlu.

În condiţiile în care mai sunt de disputat alte trei turnee finale, şansele tomitanilor încă există. Condiţia primordială pentru cucerirea unui nou titlu este însă aceea că nu trebuie să mai piardă nici un meci din cele rămase de disputat, mai ales cele împotriva celor două echipe din fruntea ierarhiei. „Nu trebuie decât să continuăm să ne antrenăm, să muncim şi să sperăm că totul va fi bine. Am reuşit în acest sezon să învingem atât pe Remat Zalău, cât şi pe Dinamo, deci este posibil. Mai avem de jucat suficiente partide şi cred că titlul nu este încă pierdut. Am avut o prestaţie slabă la Bucureşti, este adevărat, dar cu mai multă atenţie putem juca mai bine, am demonstrat pe parcursul acestui sezon că suntem în stare să obţinem un nou titlu”, a declarat căpitanul Tomisului, Radu Began.

Următorul turneu pentru desemnarea campioanei va avea loc în perioada 9-11 aprilie, CVM Tomis urmând a juca după următorul program: vineri – cu Dinamo; sâmbătă – cu Unirea Dej; duminică – cu Remat Zalău. 

 

Sidelnikov vrea schimbări

Antrenorul rus, Viktor Sidelnikov, adus la Constanţa chiar înaintea turneelor finale, nu a găsit pe litoral o situaţie tocmai pe placul său. Rusul consideră că echipa mai are nevoie de jucători şi că rezervele nu se ridică la nivelul titularilor, condiţii în care, spune Sidelnikov, „CVM Tomis nu este pregătită să susţină trei jocuri în trei zile consecutive.” Acesta însă nu are cum să mai facă modificări până la finalul campionatului.

 

9 este numărul de partide pe care CVM Tomis le mai are de disputat, având nevoie de tot atâtea victorii pentru a se încununa campioană.

Cele mai citite

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...
Ultima oră
Pe aceeași temă