De mai bine de zece ani, familia Cantacuzino, alături de familia Brâncoveanu, se află în proces cu RAPPS şi SC Petrom SA pentru recuperarea unui imobil de 1.200 de metri pătraţi. Astfel de procese sunt cu sutele pe rolul instanţelor, fapt ce a atras critici din partea Departamentului de Stat în raportul privind drepturile omului în România.
După preluarea Societăţii Naţionale a Petrolului (Petrom) în 2002, compania OMV a primit şi unele bunuri aparţinând familiilor Brâncoveanu şi Cantacuzino, respectiv imobilul şi terenul din Calea Victoriei 109. Reclamanţii, în calitate de moştenitori legali, s-au adresat justiţiei române pentru a obliga Petrom să le „lase în deplină proprietate şi liniştită posesie imobilul compus din teren în suprafaţă de 1.207 metri pătraţi şi construcţia aferentă trecute în posesia statului fără titlu”.
„Familiile noastre , Cantacuzino, împreună cu Brâncoveanu, private de către regimul comunist de proprietatea lor de drept, au continuat şi după 1989 să fie victimele unor abuzuri care s-au săvârşit împotriva literei Constituţiei şi cu deplinul concurs al unor decidenţi politici şi al justiţiei. Astfel, în deplina sfidare a legilor s tatului, imobilul din Calea Victoriei 109, deşi aparţine de drept familiilor moştenitoare, a fost tranzacţionat în mod ilegal, trecând în proprietatea Petrom SA”, se menţionează într-o scrisoare adresată de moştenitori către ministrul Jutiţiei şi primul-ministru.