-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialCum să îţi cumperi mp3 playerul potrivit

Cum să îţi cumperi mp3 playerul potrivit

Mp3 playerele nu sunt singurele cu ajutorul cărora poţi asculta muzică, dar calitatea sunetului este superioară dispozitivelor hibride, cum ar fi telefoanele mobile.

Alegerea unui astfel de gadget nu ar trebui să fie dificilă, dar un singur player nu întruneşte absolut toate condiţiile existente, iar oamenii îşi doresc lucruri diferite de la acest dispozitiv. Tocmai de aceea, înainte să cumperi un mp3 player, este bine să ţii cont de câteva sfaturi.

* Gândeşte-te cum îl vei folosi. Joggerii îşi vor dori un player uşor, cu ieşire USB, pentru că cele voluminoase nu reacţionează bine la şocul săriturilor repetate. Cei care sunt dependenţi de muzică şi vor multe melodii la dispoziţie ar trebui să caute un gadget cu o memorie mare. Dacă vrei să vizualizezi clipuri video şi fotografii, calitatea displayului este un lucru pe care trebuie să îl iei în considerare.

* Testează mp3 playerul înainte să îl iei acasă. Acesta este un lucru extrem de important. Asigură-te că poţi folosi display-ul pentru a ajunge la o melodie anume şi roagă un vânzător să îţi arate cum transferi muzica pe dispozitiv. Adu-ţi întotdeauna un set de căşti, ca să verifici calitatea sunetului.

* Cumpără dispozitivul cu cea mai mare capacitate de stocare pe care ţi-o poţi permite. Chiar dacă acum crezi că nu vei avea nevoie de acest lucru, ţi se va părea util la un moment dat.

* Fii atent la interfaţă. Meniul playerului trebuie să fie simplu de folosit. Dacă nu găseşti cântecele, artiştii şi albumele pe care vrei să le asculţi rapid şi uşor, caută în continuare.

* Decide ce modalitate de încărcare îţi trebuie. Deşi unele playere portabile folosesc baterii alcaline, cele mai multe au baterii reîncărcabile incorporate, care nu pot fi uşor îndepărtate. Deşi aceste dispozitive funcţionează până la câteva zeci de ore, dacă nu ai un computer prin apropiere, poţi avea surpriza neplăcută de a rămâne fără baterie şi fără sursă de energie de la care să îţi încarci gadgetul.

* Caută un player care suportă o gamă largă de fişiere audio şi video. Toate playerele suportă formatul mp3, dar dacă preferi WMA, AAC sau Ogg Vorbis, asigură-te că dispozitivul ales le poate citi.

* Ia în considerare achiziţionarea unui player cu radio FM. Această opţiune nu este esenţială, dar uneori este bine să poţi asculta programele radio, dacă te-ai plictisit de muzica stocată.

*Ai nevoie de o husă sau de o carcasă? Unele sunt vândute odată cu dispozitivul, altele nu. Cu cât este mai scump şi mai fragil playerul, cu atât este mai indicat să îl protejezi. Chiar dacă gadgetul nu este atât de delicat, gândeşte-te ce supărat ai fi dacă noua ta jucărie s-ar zgâria.

* Cercetează piaţa. Plimbă-te prin magazine şi caută pe Internet. Mp3 playerele sunt dispozitive foarte populare şi le găseşti în majoritatea magazinelor de electronice sau în hypermarketuri. Compară preţurile şi opţiunile înainte să iei o decizie finală.

Elena David
Elena David
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

UE analizează piețele agricole post-invazie în Ucraina: măsuri urgente pe masa Consiliului Agricultură și Pescuit

Miniștrii Agriculturii pregătesc strategii pentru 2025 la reuniunea Consiliului UE de la Bruxelles Miniștrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc luni, la...

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...
Ultima oră
Pe aceeași temă