-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialLa ce se pot refolosi tuburile de medicamente

La ce se pot refolosi tuburile de medicamente

Cu siguranţă aţi rămas cu o mulţime de cutii goale de pastile pentru gripă sau alte răceli din timpul sezonului rece. În loc să le aruncaţi, le puteţi găsi întrebuinţări practice. Totuşi, înainte să le daţi altă utilizare, spălaţi-le foarte bine, pentru a nu rămâne urme de medicamente care pot pune sănătatea familiei dumneavoastră în pericol, potrivit site-ului About my planet. 

* Depozitaţi seminţele de flori sau legume în aceste recipiente din plastic şi apoi lipiţi etichete conform conţinutului. Dacă trebuie ţinute la rece, le puteţi pune cu uşurinţă în frigider.

* Lipiţi mai multe cutii între ele şi puneţi modelul astfel obţinut pe birou, ca suport pentru accesoriile mici: elastice, agrafe de birou, bolduri, ace de siguranţă, şuruburi sau chibrituri. O altă variantă este să puneţi în ele apă şi flori proaspete ca să vă învioraţi spaţiul de muncă. 

* Improvizaţi o puşculiţă pentru maşină sau pentru geantă. Puneţi tot mărunţişul în tuburile de medicamente şi nu veţi mai fi nevoit să căutaţi monede prin toate buzunarele, mai ales atunci când trebuie să plătiţi parcarea, de exemplu. 

* Folosiţi cutiile pentru a depozita pantofii păpuşilor Barbie sau bijuteriile acestora.

* Faceţi o jucărie pârâitoare pentru pisici: puneţi nişte fasole uscată înăuntru şi închideţi bine cutia, apoi daţi-o animalului pentru joacă. 

* Dacă vă place să pictaţi des şi cumpăraţi acuarele în cantităţi mari ca să economisiţi bani, puteţi împărţi cutia mare în doze mai mici, pe care să le puneţi în tuburile de medicamente. În acest fel, veţi păstra vopseaua pentru mai mult timp fără să se usuce. 

* Declaraţie de dragoste neobişnuită: spălaţi bine cutia de medicamente, lăsaţi-o să se usuce şi umpleţi-o cu bombonele mici, colorate. Lipiţi o etichetă pe care să scrieţi „Pastile pentru iubire şi fericire”, apoi daţi acest cadou partenerului de viaţă. 

 Atenţie: Nu lăsaţi aceste cutiuţe la îndemâna copiilor, pentru că cei mici nu vor mai face diferenţa între cele cu bomboane şi cele cu medicamente adevărate. 

* Transformaţi tuburile în solniţe. Le puteţi picta, pentru un aspect mai plăcut, după care mai trebuie doar să găuriţi capacul şi să le umpleţi cu sare sau piper. 

* Într-un tub de medicamente încape o cantitate suficientă de dressing pentru o salată, în cazul în care vă luaţi mâncare de acasă pentru birou.

* Nu ştii niciodată când ţi se rupe o bluză sau îţi cade un nasture de la pantaloni. O mini-trusă de cusut este foarte utilă în astfel de situaţii. Puteţi depozita câteva ace şi nişte aţă de cusut într-un tub de medicamente. 

* Un mic kit de urgenţă în cazul în care v-aţi tăiat: plasturi mici cu rivanol, tampoane de vată, beţisoare de urechi. 

* Cutiile de medicamente sunt perfecte pentru a impături câteva pungi de plastic în cazul unui drum lung cu maşina alături de cineva care are rău de mişcare.

* Păstraţi mosoarele de aţă, fără să se încurce, sau nasturi, mărgele şi alte accesorii mici. 

* Când călătoriţi, puteţi pune şampon, gel de dus sau balsam în tuburile de medicamente. În acest fel, nu vor curge şi vor ocupa foarte puţin loc. 

* Pentru cei care se încuie pe dinafară sau îşi uită cheile acasă, puneţi o cheie de rezervă într-o astfel de sticluţă şi ascundeţi-o într-un ghiveci de flori sau în grădină.

Elena David
Elena David
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...
Ultima oră
Pe aceeași temă