18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăConfort City a vândut cel mai bine prin prima casă

Confort City a vândut cel mai bine prin prima casă

Cele mai multe tranzacţii din an­samblul Confort City s-au îndreptat către Pri­ma Casă, preţurile aparta­men­telor fiind ajustate în jurul sumei de 60.000 euro. Acest lucru a făcut ca de la implemen­tarea programului şi până în prezent să fie vândute numai prin Prima Casă aproximativ 100 apartamente, cele mai căutate fiind cele cu două camere. „Din punctul nostru de vedere, Prima Casă completează fericit variantele de creditare accesate de potenţialii cumpărători. Aşteptările de la Prima Casă 2 sunt foarte mari şi sperăm că se vor concretiza cel puţin la fel cum a fost şi în prima parte a programului”, declară Bogdan Bălaşa, Senior ­Account Manager Confort City.

 

Rate la dezvoltator cu dobândă de 4%
O altă soluţie financiară interesantă propusă pentru Confort City o reprezintă ratele la dezvoltator, o variantă alternativă a creditului ipotecar care se adre­sează celor care nu pot aplica mo­mentan pentru un credit standard sau pentru programul Prima Casă. Varianta presupune plata unui avans de minim 30% din preţul apartamentului şi o eşalonare în rate fixe şi egale a diferenţei de preţ.

Perioada de eşalonare poate fi până la maxim 10 ani. Dezvoltatorul oferă posibilitatea şi altor forme de plată, cu un avans mai mare şi o perioadă mai mică de repartizare a ratelor. Dobânda este fixă pe tot parcursul perioa­dei de creditare şi se calcu­lează în funcţie de durată şi avans. Dobânda aplicată ratelor variază între 4% pentru o perioadă de 2 ani şi poate ajunge până la 10,5% pentru perioada maximă.

Un avantaj evident al acestei soluţii financiare este faptul că se poate plăti anticipat întregul preţ al apartamentului fără să mai fie adăugat comision de ram­bursare. În plus, se obţine şi un discount, deoarece astfel se evi­tă plata dobânzii.

Ansamblul va fi finalizat la sfârşitul anului şi este vândut 50%
Confort City este al treilea pro­iect de pe piaţa imobiliară a com­paniei Domus Stil. Cu o investiţie de circa 120 milioane euro până în prezent, ansamblul a fost început în toamna anului 2007 şi va fi finalizat la finele acestui an. Ansamblul se găseşte pe Splaiul Unirii, în zo­na Vitan Bârzeşti, la o distanţă de circa 7 km de Piaţa Unirii. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 45.000 mp şi cuprinde 1.680 apartamente cu una, două şi trei camere, dispuse în 12 imobile cu un regim de înălţime de P+11 E. Suprafeţele construite ale apar­tamentelor pornesc de la 47 mp şi pot ajunge până la 120 mp.

Acestea se predau complet fini­sate, cu băi utilate şi centrală termică. Confort City dispune de acces securizat cu barieră, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, un părculeţ, o grădiniţă şi un hypermarket. Fie­care apartament dispune de par­care privată, locatarii având posibilitatea să cumpere două sau chiar trei locuri de parcare. Preţul unui loc de parcare este de 2.500 euro + TVA.
În prezent, 6 din cele 12 blocuri sunt finalizate, urmând ca încă două să fie predate în foarte scurt timp. Recepţia celorlalte patru blocuri se va face la sfârşitul anului. „Până la sfârşitul lui 2010 sperăm să fim gata cu întreg proiectul. Finalizarea acestuia depinde şi de volumul de vân­zări, cu cât vom avea mai multe vânzări, cu atât vom reuşi să terminăm mai repede lucră­ri­le”, afirmă Bogdan Bălaşa, Senior Account Manager Confort City.

Până în prezent, din totalul de apartamente pe care le oferă Confort City au fost vândute peste 50%. Pentru o garsonieră, preţul porneşte de la 39.500 euro + TVA, 45.000 euro + TVA pentru un apartament cu două camere, iar pentru unul cu trei camere de la 74.000 euro + TVA.

„Au fost şi reţineri din partea unor clienţi, iar principalul motiv îl reprezintă zona care nu este încă suficient dezvoltată în comparaţie cu interiorul oraşului. Însă, important este că ceea ce am propus, am realizat. Vom continua să dezvoltăm şi alte proiecte rezidenţiale după ce vom termina de vândut proiectul Confort City, mai ales că Domus Stil deţine foarte mult teren în zonă”, completează Bog­dan Bălaşa.

Cele mai citite

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă