22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMuzeu inchis din cauza crizei

Muzeu inchis din cauza crizei

» Fondurile diminuate alocate culturii constantene fac primele victime. Dupa mai bine de 40 de ani de la deschidere, Muzeul "Ion Jalea" intra in conservare.

De la inceputul acestei luni, Muzeul "Ion Jalea", sectie a Muzeului de Arta Constanta, a intrat in conservare. Inchiderea portilor a fost cauzata de diminuarea cu 30% a fondurilor alocate Muzeului de Arta, conform HCJ 10/2010. Pe langa inchiderea institutiei muzeale, si cei 7 angajati de aici si-au pierdut locurile de munca. Decizia vine atat ca urmare a lipsei de bani alocati, cat si pentru ca vizitatorii nu se prea inghesuiau sa-l viziteze, in special in extrasezon.
Asezat pe bulevardul Elisabeta intr-o zona ce dadea candva pulsul Constantei, astazi la o margine de interes pentru vizitatori, Muzeul "Ion Jalea" si-a deschis portile in anul 1968, patrimoniul sau muzeal fiind constituit din 110 piese (unele donate chiar de sculptor in timpul vietii, iar altele de familia acestuia, postum).
"Muzeul va continua sa existe", promite directorul Muzeului de Arta constantean, Doina Pauleanu, care s-a vazut nevoita sa traverseze cea mai grea perioada, din punct de vedere economic, pentru institutia muzeala. Aceasta ne-a declarat ca spatiul muzeului in conservare va fi folosit pentru restaurari. Cladirea, cu tot ce adaposteste, apartine patrimoniului national, clasa B, si va fi pazita de o firma specializata.

» Institutia va putea fi vizitata doar in timpul sezonului estival sau, la cerere, de grupuri de admiratori ai scolii de sculptura romanesti.

Cele mai citite

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă