8.9 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialTetarom creeaza alte 1.000 de noi locuri de munca in Cluj

Tetarom creeaza alte 1.000 de noi locuri de munca in Cluj

» Aproximativ 1.000 de noi locuri de munca ar urma sa apara in Cluj. Ele ar urma sa fie generate de noi investitii care vor fi realizate in parcurile industriale administrate de compania Tetarom, detinuta de Consiliul Judetean Cluj.
In prezent, exista trei parcuri Tetarom, printre care cel ce gazduieste fabrica Nokia din Jucu, dar in acest an ar urma sa mai fie amenajate alte doua astfel de parcuri.

Potrivit directorului societatii Tetarom, Viorel Gavrea, exista trei companii care au inceput deja sa realizeze investitii in parcul industrial Tetarom I din Cluj-Napoca. 200 de locuri de munca vor fi create de fabrica de mobila Agressione, care va investi 5,2 milioane de euro. Alte 100 de locuri de munca vor fi create de compania cu capital belgian Energobit, care va investi trei milioane de euro. Compania cu capital slovac Cord Blood Center, care construieste la Cluj cea mai mare banca de celule stem, folosite in tratamentele medicale de ultima generatie, va investi tot trei milioane de euro si va crea 60 de noi locuri de munca. "In plus, suntem in negocieri avansate cu alte doua companii, care sunt interesate tot de investitiile in parcul Tetarom I. Din motive care tin de confidentialitatea negocierilor, nu putem spune numele lor si nici domeniile in care activeaza.

 

Dar va putem spune ca una dintre investitii va fi de 15 milioane de euro si va crea 500 de locuri de munca, iar cealalta de 3,5 milioane de euro si va crea 180 de locuri de munca", a spus presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. De asemenea, compania americana Emerson, care produce echipamente industriale, ar putea crea cateva zeci de noi locuri de munca in parcul Tetarom II, situat tot in Cluj-Napoca. Acolo deja Emerson a construit trei fabrici.
Alte investitii sunt asteptate in parcul Tetarom III, acolo unde se afla fabrica de telefoane mobile a companiei finlandeze Nokia. Potrivit lui Alin Tise, exista trei investitori interesati de cele 50 de hectare care sunt inca libere in parcul industrial din Jucu. Asa cum dezvaluia in exclusivitate Romania libera, unul dintre cei trei posibili investitori este o companie farmaceutica americana, care ar dori sa ridice o fabrica de medicamente in comuna clujeana.

Mai mult, presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, a anuntat ca societatea Tetarom va amenaja in acest an doua noi parcuri. Este vorba de un parc logistic, care va avea o suprafata de 300 de hectare. "Parcul Tetarom IV va include mai multe depozite, care vor aproviziona Clujul si restul Transilvaniei de Nord", a declarat directorul Tetarom, Viorel Gavrea. Exista trei amplasamente posibile pentru acest parc industrial: comunele Feleacu, Baciu si Ciurila. Parcul Tetarom V va fi amenajat pe 100 de hectare in comuna Floresti si va fi un parc de panouri fotovoltaice, care va produce energie electrica.
Suprafata sa este compusa din terenuri agricole degradate. Construirea acestui parc va fi finantata cu banii pe care Consiliul Judetean Cluj ii va incasa din vanzarea terenului folosit de Nokia in parcul Tetarom III. "Noi vrem sa vindem, iar Nokia vrea sa cumpere terenul. Pretul va fi stabilit in urma unor expertize de specialitate", a spus Alin Tise.

Cele mai citite

Alexandru Musi, eroul derby-ului! „Cea mai mare bucurie din carieră”

FCSB a câștigat cu 2-0 derby-ul împotriva lui Dinamo, cu goluri marcate de Bîrligea și Alexandru Musi, tânărul care și-a exprimat satisfacția pentru cea...

Poli Iași – Unirea Slobozia. Victorie dramatică a ieșenilor. VIDEO

Poli Iași - Unirea Slobozia. Ieșenii au obținut o victorie dramatică împotriva echipei Unirea Slobozia, câștigând cu 1-0 pe teren propriu în cadrul etapei...

Testele Apple arată că Siri nu este suficient de pregătit să învingă ChatGPT

Apple a realizat teste interne care sugerează că asistentul său vocal, Siri, este semnificativ mai puțin eficient comparativ cu ChatGPT al OpenAI. Siri nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă