11 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM Constanta se indreapta spre elita Europei

HCM Constanta se indreapta spre elita Europei

» Dupa ce a facut un pas important catre titlul national cu numarul cinci, HCM vrea calificarea si in optimile Ligii Campionilor.
» Sambata, echipa de pe litoral joaca pe teren propriu cu PAOK Salonic si un succes le-ar aduce constantenilor calificarea matematica in primele 16 echipe de handbal ale continentului.

Sambata se disputa la Buzau un meci istoric pentru handbalul romanesc. HCM Constanta, campioana en-titre, primeste vizita formatiei PAOK Salonic, in penultima etapa a grupelor Ligii Campionilor. Daca inving, Toma, Popescu si compania vor accede in optimile competitiei, lucru pe care nici o alta echipa din Romania nu l-a mai reusit. Echipa de pe litoral are un moral excelent dupa ce, la mijlocul saptamanii, a invins, scor 26-24, pe terenul rivalei la titlu, UCM Resita. Constantenii s-au distantat la sase puncte de principala lor urmaritoare (au un meci mai mult disputat) si este greu de crezut ca in cele sapte partide ramase de disputat pana la finalul campionatului vor pierde cinci puncte si astfel titlul de campioni.

Cel mai important joc este acum cel de sambata, care poate aduce HCM-ului indeplinirea obiectivului. Gruparea de la malul marii este pe locul patru in clasamentul grupei, la patru puncte distanta de formatia ungara Pick Szeged. In cazul unui succes in jocul programat sambata, in Sala Sporturilor din Buzau, de la ora 17.15, echipa de pe litoral va mai acumula doua puncte, iar distanta fata de Szeged nu va mai putea fi recuperata in ultima etapa. HCM se poate califica si daca nu trece de formatia din Grecia, dar trebuie sa astepte o infrangere a ungurilor pe terenul spaniolilor de la Pevafersa Valladolid.

Posibili adversari
Calificarea echipei de pe litoral in optimile Ligii Campionilor este sigura in proportie de 90%. Astfel, constantenii isi fac planuri pentru faza urmatoare a competitiei, faza in care vor intalni una dintre cele trei echipe clasate pe locul intai in celelalte grupe. Cu doua etape inainte de terminarea grupelor, posibili adversari ai HCM-ului sunt MKB Veszprém KC sau Rhein-Neckar Lowen din grupa B, Ciudad Real din grupa C si FC Barcelona din grupa D.

Cele mai citite

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...

Alina Bica scapă de executarea unei pedepse de patru ani de închisoare cu executare

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a scăpat de executarea pedepsei de patru ani de închisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea de...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...
Ultima oră
Pe aceeași temă