11 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM Constanta, un nou rezultat de exceptie

HCM Constanta, un nou rezultat de exceptie

» Campionii Romaniei la handbal masculin au incheiat la egalitate, 26-26, pe terenul spaniolilor de la Pevafersa Valladolid, in grupele Ligii Campionilor.

» In urma acestui rezultat, echipa de pe litoral este tot mai aproape de calificarea in optimile competitiei, performanta istorica pentru o echipa de club din Romania.

In precedentele cinci dispute dintre HCM Constanta si Pevafersa Valladolid, echipa de pe litoral nu a cunoscut gustul victoriei. Nici partida de sambata seara nu a fost castigata de constanteni, dar Toma si compania au reusit sa fie egalii spaniolilor, formatie aflata pe locul al treilea in cel mai puternic campionat de handbal al lumii. Constantenii au mers la Valladolid pentru un meci al carui scor nu conta prea mult in clasamentul grupei, dar cu o mare dorinta de revansa. Dupa un inceput sovaielnic, echipa de pe litoral si-a aratat intentiile spre jumatatea reprizei intai, iar la capatul primelor 20 de minute de joc cei aproximativ 4.000 de suporteri spanioli erau uimiti de scorul indicat de tabela, 10-10. In ultima parte a reprizei HCM nu a mai reusit decat un gol, in timp ce gazdele au punctat de cinci ori astfel ca la pauza s-a intrat la scorul de 15-11. HCM nu a cedat si s-a tinut aproape de spanioli si in repriza secunda, pe parcursul careia a si condus (18-16).

 

Cand s-a intrat in ultimul minut de joc, scorul era egal 25, iar Toma a avut ocazia de a aduce HCM in avantaj. Svensson, veteranul din poarta ibericilor, a aparat in situatie de 1 la 1 cu Toma si a dat sansa victoriei coechipierilor sai. Acestia au punctat si cele 2 puncte se parea ca intra in contul ibericilor, mai ales ca HCM a ratat egalarea la faza urmatoare. Spaniolii au avut din nou atacul, dar o interceptie a constantenilor a trimis fulgerator mingea la Schuch, care a perforat poarta spaniola cu doar cateva miimi de secunda inainte ca sirena sa anunte finalul jocului. Un 26-26 care puncteaza faptul ca formatia de pe litoral a devenit o echipa mare a Europei si isi merita cu varf si indesat locul in optimile Ligii Campionilor.

» Nu mai au nevoie de victorie
Echipa de pe litoral nu mai are nevoie de victorie in ultimele meciuri din grupa. Toma si compania vor primi in etapa urmatoare vizita celor de la PAOK Salonic, cea mai slaba echipa a grupei. Chiar si daca va pierde jocul cu grecii, HCM se poate califica matematic, in conditiile in care Pick Szeged va ceda meciul din deplasare cu Valladolid.

Cele mai citite

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...
Ultima oră
Pe aceeași temă