18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPatru jafuri in doua zile, in Ardeal

Patru jafuri in doua zile, in Ardeal

» Transilvania si Banatul seamana tot mai mult cu Chicago din timpul lui Al Capone. La sfarsitul de saptamana care tocmai s-a incheiat au avut loc patru jafuri spectaculoase. Autoritatile sunt depasite de situatie, iar stirile despre jafuri armate au devenit banale. In timp ce jefuitorii isi fac de cap, conducerea Politiei Romane este preocupata de cumpararea unor radare rutiere.

O casa de schimb valutar din centrul orasului Alba Iulia a fost tinta unui jaf, ieri dimineata, atunci cand un atacator a reusit sa plece cu aproximativ 4.000 de euro. Potrivit sefului Politiei Alba, comisarul-sef Tudor Grindean, hotul a rasturnat panoul din fata casei pe care era afisat cursul valutar, a asteptat sa iasa casierita afara si, apoi, a stropit-o cu spray paralizant in ochi. Femeia a fost audiata de catre politisti dupa ce a primit ingrijiri medicale.
Doi barbati cu cagule si inarmati cu un cutit si un pistol au dat buzna sambata seara peste angajatii Superbingo din Resita. Hotii au furat 80.000 de lei si au fugit. Totul s-a petrecut in cel mai mare si mai populat cartier al Resitei, in jurul orei 21. In ultimele patru luni, la Resita au avut loc trei jafuri: in noiembrie 2009 o banca, apoi in decembrie un cazinou, in februarie 2010, aseara – sediul Bingo Metropolis. In momentul in care hotii au atacat, in sediu se aflau seful Centrului si trei angajati. Totul s-a petrecut in momentul in care personalul se pregatea sa predea banii si tichetele unei societati care se ocupa cu transportul valorilor la Bucuresti.

 

Dupa ce au fost luati banii din seif, angajatii au fost inchisi intr-o camera separata, iar talharii s-au facut nevazuti. Munca politistilor va fi foarte grea deoarece la fel ca si in cazul jafului din luna noiembrie de la sucursala unei banci, nici sediul Bingo Metropolis din Resita nu beneficiaza de paza umana. Ba mai mult, obiectivul nu este dotat nici macar cu camere de supraveghere. O casa de schimb valutar din orasul Chisineu-Cris, localitate situata in apropierea granitei romano-maghiare, a fost jefuita sambata dimineata. Angajatul casei de schimb spune ca in momentul in care a ajuns la locul de munca a fost oprit de un barbat care avea fata acoperita cu o cagula si l-a amenintat cu un obiect, pe care i l-a pus in spate. Speriat, omul a facut ceea ce i s-a cerut.

 

"Angajatul a mai spus ca jefuitorul avea fata acoperita cu o cagula si nu a putut preciza daca a folosit o arma de foc, o arma alba sau un alt obiect", a declarat inspectorul Camelia Tuduce, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arad. Angajatul a deschis casa de schimb valutar, a dezactivat alarma si i-a dat toti banii: 4.000 de euro si 1 milion de forinti. Apoi, dupa ce hotul a plecat, a dat alarma. Politistii aradeni au intocmit portretul-robot al celui ce a jefuit casa de schimb valutar din Chisineu-Cris si au anuntat ca au deja un cerc de suspecti.

Magazinul Ulpia din centrul Devei a fost pradat de persoane ramase inca necunoscute, care s-au ascuns in incinta complexului comercial pe durata noptii. Hotii au pus ochii pe bijuteriile expuse in vitrinele unuia dintre magazinele complexului, apoi au fugit prin geamul spart al unei usi. Furtul a fost descoperit ieri dimineata, la deschiderea complexului comercial. "Din primele cercetari a rezultat faptul ca autorul sau autorii ar fi ramas ascunsi pe durata noptii in incinta complexului comercial, iar dupa comiterea furtului au parasit incinta pe scara de incendiu", a declarat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă