18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFinal Four-ul CEBL, evenimentul sportiv al anului la Cluj

Final Four-ul CEBL, evenimentul sportiv al anului la Cluj

» Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj va fi gazda unui eveniment in premiera pentru baschetul clujean, ultima faza a unei competitii europene. Este pentru prima data cand orasul gazduieste o finala de cupa europeana.

Iubitorii baschetului din Cluj vor fi martorii, saptamana viitoare, unui eveniment nemaivazut la ei in oras. Liga Europei Centrale de baschet masculin isi va desemna castigatoarea chiar in Sala Sporturilor "Horia Demian", printr-un Final Four, la care participa echipele Atomeromu Paks, din Ungaria, Mitra Novy Jicin, din Cehia, si formatiile romanesti ELBA Timisoara si "U" Mobitelco Cluj. In sala din Cluj-Napoca au fost efectuate toate analizele si masuratorile pentru ca evenimentul lunii februarie in orasul de pe Somes sa fie organizat ca la carte. Singurul lucru pe care organizatorii inca nu il stiu cu exactitate este daca tabela de marcaj va putea fi reparata pana la debutul semifinalelor, desi Directia Judeteana pentru Sport a promis ca aceasta problema va fi rezolvata.

 

Echipele vor veni cu doar o zi mai devreme, pe 8 februarie, iar cheltuielile acestora de cazare si masa, plus tot ceea ce tine de organizare, vor fi suportate de catre "U" Mobitelco Cluj, cu sprijinul primariei. "Am estimat, initial, ca totul va fi undeva in jurul sumei de 15.000 de euro, dar va sari destul de mult peste. Totusi, suntem incantati ca, in primul rand, o echipa de baschet din Cluj a ajuns intr-o asemenea faza a unei competitii europene si, mai mult decat atat, ca am reusit ca faza finala sa o aducem la Cluj. Nu visez ca vom putea castiga si trofeul, deoarece cele doua echipe din Ungaria si Cehia sunt foarte puternice, iar din acest punct de vedere cred ca e bine ca vom intalni Timisoara in primul meci, pentru ca o cunoastem si avem sanse sa ne calificam in finala", a declarat presedintele executiv al clujenilor, Mircea Cristescu. Daca organizatorii acestui Final Four nu considera ca pornesc cu prima sansa la trofeu, reprezentantii celei de-a doua echipe romanesti prezente, ELBA Timisoara, sunt si mai pesimisti.

 

"Mergem la Cluj sa jucam pentru onoarea noastra si pentru oras. Nu stiu ce sanse avem sa castigam trofeul, mai ales ca suntem destul de obositi din cauza meciurilor multe din ultima perioada si pentru ca avem un lot restrans pe care suntem nevoiti sa-l folosim la fiecare meci. E rau ca vom juca cu cei de la "U" Mobitelco in prima semifinala, pentru ca erau sanse ca doua echipe romanesti sa joace cu trofeul pe masa, dar si pentru ca "U" are o echipa foarte buna si joaca in fata propriilor suporteri, lucru ce poate fi decisiv", a spus managerul timisorenilor, Adrian Vermesan. De altfel, ELBA a fost la un pas sa castige aceasta competitie anul trecut, insa a pierdut finala cu Albacomp chiar la Timisoara, acolo unde a fost organizat Final Four-ul. Prima semifinala va fi intre Mitra Novy Jicin si Atomeromu Paks, marti, de la ora 17.30, iar semifinala-vedeta, dintre "U" Mobitelco si ELBA Timisoara, va incepe la ora 20.00.

 

A doua zi, miercuri, 10 februarie, se va disputa finala mica, de la ora 15.30 si finala mare, de la ora 18.00, dupa care va urma festivitatea de premiere. Biletele de intrare vor costa 10 lei in prima zi si 15 lei in a doua zi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă