18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialConstantenii vor sa se vaccineze impotriva gripei porcine

Constantenii vor sa se vaccineze impotriva gripei porcine

» Avalansa cazurilor de porcina i-a pus pe ganduri pe constanteni, care au lasat de-o parte toate temerile cu privire la vaccin si au dat buzna in cabinetele medicilor de familie pentru a-si injecta serul.
» La nivelul judetului s-au vaccinat 11.325 de persoane, din care peste 3.000 sunt cadre medicale.

Vaccinul antigripal a/h1n1 a inceput sa aiba succes in randul populatiei, de cand cu avalansa de cazuri confirmate. Oamenii s-au speriat si de faptul ca s-au inregistrat multe decese intr-un timp relativ scurt, astfel ca au dat buzna la medicul de familie intreband cum pot intra in posesia vaccinului. Astfel, toate temerile legate de eventualele reactii adverse, dar si de faptul ca vaccinul nu a fost suficient testat au palit, constantenii finnd din ce in ce mai interesati de vaccinare.

De la Directia de Sanatate Publica a fost solicitat vaccinul de multe unitati de invatamant. Dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica, a declarat ca si numarul medicilor care se vaccineaza creste pe zi ce trece. Zielel trecute erau peste 3.000 de medici vaccinati. "S-a accelerat solicitarea, medicii de familie cer tot mai multe doze, pentru ca oamenii vor sa se vaccineze", a precizat directorul adjunct al DSP. Persoanele care vor sa-si faca vaccinul impotriva gripei cu virusul A/H1N1, se vor prezenta la medicul de familie pentru a solicita acest lucru.

"Cel mai bine este ca persoana interesata sa mearga la medicul de familie, deoarece acesta ii cunoaste istoricul medical. Ii stie fisa medicala si ii poate administra vaccinul", a adaugat dr. Dinisov. Precizam ca si din randul persoanelor cu boli cronice sunt multe care si-au facut vaccinul.
Dr. Dinisov este de parere ca nu vor ramane doze de vaccin neutilizate, mai ales ca bolnavii cronici sunt in numar de aproximativ 150 de mii. La nivelul judetului s-au vaccinat 11.325 de persoane impotriva virusului gripal A/H1N1. Campania de imunizare este in curs de desfasurare, iar vaccinarile se efectueaza prin cabinetele medicilor de familie si ale celorlalte unitati sanitare cu paturi.

Optimism
Medicul de familie
Persoanele interesate de vaccinare se vor adresa medicului de familie, care le stie istoricul medical. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au declarat ca medicii de familie pot ridica in continuare necesarul de vaccin de la depozitul antiepidemic al institutiei si pentru persoanele cu varsta de peste 16 ani, care nu fac parte din categoriile la risc si care solicita vaccinarea, conform recomandarilor Ministerului Sanatatii. In perioada 1 mai 2009-6 ianuarie 2010, in judetul Constanta au fost confirmate 101 cazuri de gripa A/H1N1, din care: 84 cazuri confirmate de laboratorul Institutului Cantacuzino si 17 cazuri confirmate pe date clinice si epidemiologice, contactati cu cazuri confirmate.

» DSP a primit aproximativ 53 de mii de doze de vaccin antigripal A/H1N1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă