17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCarte & DVD

Carte & DVD

FILM. DVD.  
Craciun la Mall

Desi filmul va rula pe 26 decembrie la Pro TV (ora 20.30) noi va recomandam DVD-ul cu filmul "Ho Ho Ho" – mai ales daca vreti sa-l vedeti in Ajunul sau in prima zi de Craciun (si revazut oricand mai tarziu!). Va fi un cadou foarte apreciat de toata lumea si o vizionare placuta pentru intrea­ga familie, stransa in jurul bradului de Craciun. Evident, povestea nu sufera de prea multa originalitate (iar, pentru cei dusi la cinema, sunt clare imprumuturile de idei, perso­naje, situatii comice si gaguri luate din celebre pelicule hollywoodiene – de la "Goana dupa cadou" cu Arnold Schwarzenegger pana la "Bad Santa" cu Billy Bob Thornton): Horatiu, un baietel de 8 ani care inca mai crede in Mos Craciun, primeste drept cadou de sarbatori o zi la mall, unde il intalneste pe Ion, un pungas deghizat in Mos Craciun… Desigur, nimic nou sub soare, adica nimic imprevizibil, ceva care sa surprinda, sa aprinda imaginatia (a noastra, ca despre cea a realizatorilor acestei pelicule, nici vorba nu poate fi!) dar sa ne bucuram ca avem si noi un film romanesc care isi propune sa ne aduca in case spiritul Craciunului, sa apreciem si efortul interpretilor care au suportat cu stoicism temperaturi caniculare incotosmanati ca de iarna (filmul s-a turnat in plina vara!) si sa vizionam, ca bonus, patru clipuri "making of", trailerul filmului si videoclipul melodiei "Ho Ho Ho" interpretata de Stefan Banica Jr.

HO HO HO    
Regia: Jesus del Cerro.
Cu: Stefan Banica Jr, Bogdan Iancu, Alina Chivulescu, Pavel Bartos.
Distribuit de Pro Video. Pret: 39,9 lei.

Carte. Vieti de doamne de ieri si de astazi
Un dictionar care contureaza traiectoria Romaniei din Evul Mediu pana astazi, prin intermediul prezentei feminine in spatiul public, in politica, stiinta, arte (ale cuvantului sau ale imaginii), sport, viata militara, mass-media. Sotii de domnitori, mari inventatoare, aviatoare, luptatoare pentru drepturile femeii si pentru progres, doamne ale societatii interbelice, scriitoare, cantarete si actrite, dar si persoane care au sapat la temelia fiintei noastre nationale si au folosit parghiile inaltelor posturi politice detinute ca sa ajute la instalarea si mentinerea regimului totalitar. O adevarata galerie de tablouri, cu chipuri insufletite, bine creionate si individualizate, cu trasaturi specifice care ni le intiparesc in memorie. Dintre ele le amintim pe Florica Muzicescu, Ana Pauker, Aura Urziceanu, Haricleea Darclee, Tanzi Cocea etc.

George Marcu, Rodica Ilinac
"Dictionarul personalitatilor feminine din Romania"

Dictionare, 326 pagini, Editura Meronia. Pret: 39,24 lei.

Carte
Andrew Cross
"Valul intunecat"
(foto 2)
Un thriller incitant in care se impletesc misterios explozii de tren si de automobile, escrocherii, fraudari in sisteme de asigurari, intalniri ciudate, totul intr-o carte bine condimentata cu elemente clasice ale genului.
Beletristica, 495 pagini, Editura Paralela 45. Pret: 39 lei.

lluis-Anton Baulenas
"Firul de argint"

Beletristica, 264 pagini, Editura Meronia. Pret: 19,62 lei.

Sir Arthur Conan Doyle
"Memoriile lui Sherlock Holmes"

Beletristica, 328 pagini, Editura Compania. Pret: 28 lei.

Vaughn Rosie
"Ghidul xenofobului"

Ghiduri, 125 pagini, Editura Nemira. Pret: 19 lei.

William Shakespeare
"Hamlet/Hamlet, Prince of Denmark"

Teatru, 375 pagini, Editura Pandora M, Grupul Editorial Trei. Pret: 25 lei.

Nora Roberts
"Stanca pagana"

Beletristica, 445 pagini, Editura Lider. Pret: 27,95 lei.

Virginie Despentes
"Teoria King Kong"

Beletristica, 152 pagini, Editura Trei, Colectia "Funky Fiction". Pret: 25 lei.
Maria Capelos

DVD
Marea mahmureala  
  
Comedie, SUA, 2009, 1h 39min.
The Hangover. Regia: Tod Phillips. Cu: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham. Distribuit de Pro Video. Pret: 52,90 lei.
Suntem in preajma sarbatorilor de iarna, asa ca vrand-ne­vrand, mahmureala (mai mare sau mai mica – dupa obice­iuri, apetente, posibilitati si disponibilitati) e o stare "la mo­da". Cea din titlu este, insa, rezultatul petrecerii burla­cilor organizate la Las Vegas de trei cavaleri de onoare im­preuna cu ginerele, in ajunul nuntii acestuia. Pe ecrane, aceasta comedie s-a bucurat de un frumos succes de pu­blic. Varianta pe DVD merita si ea, mai ales ca e bogata in bonusuri, printre care si o selectie a celor mai nostime "gafe" de la filmare.

Playboy de L.A.    
Comedie, SUA, 2009,  1h 37min.
Spread. Regia: David Mackenzie. Cu: Ashton Kutcher, Anne Heche, Maria Conchita Alonso. Distribuit de Pro Video. Pret: 52,90 lei.
Pentru ca afara e destul de frig, parca un pic de soare nu strica. Mai ales cand e un soare de  Las Vegas. Daca va ho­tarati sa achizitionati DVD-ul acesta, atunci veti avea parte si de o poveste cu finalitati moralizatoare, ceva situatii co­mice, cateva replici istete si un protagonist chipes, care stie foarte bine ce vrea de la viata (Ashton Kutcher) – intr-un cuvant un playboy de L.A. Din pacate DVD-ul nu contine nici un bo­nus, insa distributia ar trebui sa fie suficient de atractiva si sa va faca sa treceti mai usor cu vederea aceasta lipsa.

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Toni Greblă va restitui Curții de Conturi suma de bani necuvenită

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat joi că va restitui, până la finalul anului, suma pe care Curtea de Conturi a...
Ultima oră
Pe aceeași temă