17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăAlegeri 2016SUA: Vesti optimiste de la productivitate si somaj

SUA: Vesti optimiste de la productivitate si somaj

Indicele ISM privind activitatea in sectorul serviciilor a aratat o scadere a acesteia in luna noiembrie, in timp ce analistii estimau o crestere a activitatii intr-un ritm mai rapid decat in luna octombrie.

Cresterea productivitatii muncii a fost revizuita in scadere pentru trimestrul al treilea, de la 9,5% la 8,1%. Analistii estimau o revizuire la 8,5%. Chiar si asa, productivitatea muncii a inregistrat cea mai mare crestere trimestriala din ultimii 20 de ani. Numarul cererilor de somaj din ultima saptamana s-a situat la 457.000, sub asteptarile analistilor, de 480.000. Cu toate acestea, numarul persoanelor care primesc ajutor de somaj a crescut la 5,465 milioane, fata de 5,423 milioane in saptamana precedenta. Rezultatele din ultimele saptamani ale acestui indicator au influentat pozitiv publicarea celui mai important indicator al perioadei 27 noiembrie-4 decembrie – rata somajului, care la nivelul de 10,0% este mai buna atat fata de asteptari, cat si fata de valoarea anterioara, de 10,2%. Pierderea locurilor de munca a fost doar de 11.000 pentru luna noiembrie, ceea ce arata o stabilizare nesperata a pietei muncii.

 

Oficialii Bank of America (NYSE: BAC) au anuntat ca doresc sa plateasca imprumu-turile acordate de stat prin TARP, in valoare totala de 47 miliarde USD, in incercarea de a creste increderea investi-torilor in perspectivele companiei si de a avea mai multa flexibilitate in numirea unui nou CEO. Actualul CEO, Ken Lewis, va parasi compania la finele anului, dar pana in prezent incercarile companiei de a gasi un inlocuitor nu au dat rezultat. Oficialii BAC doresc sa plateasca TARP folosind 26,2 miliarde in numerar si sumele obtinute prin emisia de noi instrumente financiare. Bank of America a emis 1,286 miliarde instrumente financiare echivalente cu actiunile comune, la un pret de $15 pentru fiecare instrument. Actiunile din sectorul retailerilor au cunoscut deprecieri semnificative dupa ce companiile din sector au publicat datele privind vanzarile din luna noiembrie, importante pentru tendinta vanzarilor de sarbatori.

 

Astfel, vanzarile Abercrombie&Fitch (NYSE: ANF) la magazinele deschise de cel putin un an au scazut cu 17% fata de aceeasi luna a anului anterior, in timp ce analistii estimau o scadere de 10%. Actiunile ANF au scazut ieri cu 9,25%, pana la $36,21. si actiunile Aeropostale (NYSE: ARO) au cunoscut ieri deprecieri importante dupa ce compania a anuntat o crestere a vanzarilor de 7%, mai putin decat estimau analistii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă