15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialEveniment • Eveniment • Eveniment

Eveniment • Eveniment • Eveniment

Un concert rescris dupa 20 de ani

Pe 18 si 22 decembrie, la Sala Palatului, Tudor Gheorghe sustine concertul intitulat "1989 – 2009 – Degeaba", "un concert ca si Romania, cu disperare, cu frustare, dar si cu iertare si speran­ta", dupa cum declara autorul. 74 de instrumentisti, 60 de coristi, alaturi de o trupa rock vor evolua sub bagheta orchestratorului si dirijorului Marius Hristescu intr-o reprezentatie originala, un spectacol diferit de cel cu care ne-a obisnuit Tudor Gheorghe. Spectacolul va fi altfel, intrucat autorul s-a obisnuit sa isi surprinda intotdeauna publicul. Astfel, exceptand mesajul plin de originalitate, dar si de "intrebari" pe care inerent si le va pune si publicul, evenimentul beneficiaza de aportul unei veritabile trupe rock, ce va constitui o aparitie cu adevarat inedita pentru spectacolele lui Tudor Gheorghe. O mare surpriza o vor reprezenta si efectele de lumini si cele pirotehnice. "Au trecut degeaba sau nu cei 20 de ani?" este intrebarea retorica aproape pe care o pune cantautorul Tudor Gheorghe si la care publicul va participa.

La cumpararea biletelor de categoria I, spectatorii vor primi un cadou din partea Agentiei Vreau Bilet si Jurnalul National, oferindu-le tuturor cate un CD cu melodiile Tudor Gheorghe din Editia de colectie a Jurnalului National (foto 1).

Biletele pot fi achizitionate din reteaua magazinelor VreauBilet (Unirea Shopping Center et. 2, Magazinul Ligia F de pe Pache Protopopescu nr. 23, Rin Grand Hotel, Pasajul Universitatii – Trident Turing), de la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro. Pretul unui bilet este cuprins intre 50 si 160 lei, functie de categorie.

TÂRG DE SFÂNTUL NICOLAE (foto 2)

In zilele de 4, 5 si 6 decembrie, de la ora 10.00 dimineata pana la ora 18.00 seara bucurestenii sunt asteptati la Muzeul Taranului Roman la Targul de Sfantul Nicolae. Mesteresc, vand, se tocmesc olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, cusatorese si multi altii. Vin, tuica, turta dulce, cozonaci, placinte, cofeturi, kurtos, podoabe, scoarte, strachini pentru sarmale, chimire, blide, marame, ibrice si clopotei cu zurgalai, dar si un Atelier de decoratiuni din materiale reciclabile pentru bradul de Craciun, pe toate le gasiti de Sfantul Nicolae la Muzeul Taranului.

Teatru – O noapte furtunoasa (foto 3)

Luni, 7 decembrie, de la ora 19.30, pu­teti vedea la Palatul National al Copiilor, spectacolul "O noapte furtunoasa", din distributie fa­cand parte nume in­dragite de public precum Maia Morgenstern, Raluca Petra, Mircea Rusu, Doru Ana, Tudor Aaron Istodor, Ioan Gyuri Pascu si Ioana Calota. La mai bine de 100 de ani de la premiera spectacolului, Ioan Gyuri Pascu joaca rolul lui Rica Venturiano, iar Maia Morgenstern, pe cel al Vetei. Rezervari de bilete se pot face la tel. 021.330.40.83, 0726.207.453.

Concert – Craciun pentru mari si mici

Cu proiectul "LatinoAmerica", lansat in acest an, Analia Selis propune un gen de muzica altfel decat s-a putut asculta pana acum in Romania. Dupa multe concerte, Analia Selis vine  acum cu un album special de Craciun, cantece care pot fi iubite atat de copii cat si de adulti, intitulat "Cantece de Craciun pentru cei mici si cei mari". Albumul se va lansa la Sala Radio, pe 13 decembrie de la ora 19.00, cand Analia Selis va sustine si un concert. Biletele, functie de categorie, sunt intre 30 si 50 lei.

Expozitie – O simfonie in alb (foto 4)

Lucrarile studentilor de la Arte Plastice, coordonati de profesorul Doina Lucan, adevarate sculpturi din sarma si hartie, au starnit ropote de aplauze ambasadorilor Germaniei si SUA la spectacolul dedicat caderii Zidului Ber­li­nu­lui. Dupa, ele au facut un periplu, din pacate scurt, prin galerii, pentru ca acum sa faca un popas in holul Facultatii de moda de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, unde va invitam sa le vedeti. 

Cele mai citite

Adolescent agresat sexual la un bazin de înot din sectorul 2 al Capitalei

Un bărbat de 58 de ani a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub acuzația că ar fi agresat sexual,...

România râmâne pe același loc în clasamentul FIFA după victorile cu Lituania și Kosovo

În ciuda succeselor recente în Liga Națiunilor, România nu a reușit să avanseze în clasamentul mondial al FIFA, păstrând aceeași poziție. Deși „tricolorii” au obținut...

Comisia Europeană va ajuta cu 10 miliarde de euro țările afectate de inundațiile recente

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune...
Ultima oră
Pe aceeași temă