17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAngajatii Centrului de Transfuzii amana pentru anul viitor concediul fara plata

Angajatii Centrului de Transfuzii amana pentru anul viitor concediul fara plata

Reprezentantii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanta sunt nemultumiti pentru ca nu si-au primit in intregime drepturile salariale.

Cu toate acestea, ei nu vor intra in concediu fara plata si, desi nu vor fi platiti, continua sa vina la munca luna aceasta.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine se confrunta in aceasta perioada cu o situatie dificila. Cei 21 de angajati ai unitatii sanitare nu si-au mai primit lefurile in intregime de ceva vreme, dar au ales sa-si continue activitatea, in loc sa iasa in strada si sa protesteze precum colegii din tara. "Nemultumirile noastre sunt firesti fata de diminuarea nejustificata a drepturilor salariale, insa am decis continuarea serviciilor. Speram ca cei responsabili de situatia creata sa aprecieze acest lucru si sa ne rezolve problema salariilor", a precizat dr. Alina Dobrota, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine. La unitatea sanitara nu s-au acordat sporurile pe luna iunie si octombrie si nici prima de stabilitate din trimestrul al doilea. Nici pe trimestrul al treilea nu a sosit prima de stabilitate, fiind putine sanse sa o primeasca.

 

In ceea ce priveste concediul fara plata, angajatii unitatii sanitare au decis, de comun acord, ca zilele fara plata sa fie efectuate doar de angajatii care pot fi inlocuiti, iar cei care lucreaza in sectoare unde nu pot fi inlocuiti isi vor lua concediu anul viitor. Anul acesta, angajatii vor veni la munca in zilele libere fara plata si isi vor face datoria pentru a nu exista probleme in ceea ce priveste colectarea de sange. Fata de anul trecut, colecta a crescut cu cateva sute de unitati, dupa cum a afirmat dr. Alina Dobrota. Pentru ca deficitul de personal este mare, unitatea sanitara avand 30% din cat prevede normativul Ministerului Sanatatii, dr. Dobrota solicita intelegere populatiei care vine sa doneze.

 

"Ne cerem scuze ca procedura de donare implica un timp mai lung de asteptare la centru, insa oamenii trebuie sa stie ca lucram cu un deficit mare de personal. Ii rugam sa se prezinte in continuare la donare si speram sa ne inteleaga", a subliniat directorul centrului. In general, unitatea sanitara asigura sange pentru judetul Constanta, insa mai sunt solicitari si pentru Bucuresti, in cazul in care sunt pacienti din Constanta aflati in spitalele din Capitala. In aceasta situatie, se solicita sprijinul Serviciului Judetean de Ambulanta pentru trimiterea unitatilor de sange.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă