18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialClujul, invadat de spartani

Clujul, invadat de spartani

» Jucatorii CFR trebuie sa castige partida cu Sparta Praga pentru ei, pentru fani, pentru antrenor si, mai ales, pentru finantatorul Arpad Paszkany. La Cluj sunt asteptati si supertorii echipei cehesti.

Cfr Cluj va disputa, in aceasta seara, cel mai important meci din acest an. Pentru prima oara in istorie, cel mai vechi club din oras ar putea sa joace in primavara europeana, ceea ce ar umple conturile CFR Cluj. Feroviarii o vor intalni in Gruia pe Sparta Praga, in grupa K a Europa League, de la ora 22.05, intr-o partida de care va depinde viitorul multora dintre cei implicati in aceasta echipa. In cazul unui succes, sansele de calificare in primavara europeana cresc simtitor, dar, in eventualitatea unui esec, numai liniste nu va fi in vestiarul alb-visiniilor in acest sfarsit de an. Patronul Arpad Paszkany a tras un ultim semnal de alarma la inceputul saptamanii si i-a amenintat pe jucatori ca va trece la masuri daca echipa nu isi va reveni. "Arpi" i-a acuzat, printre altele, ca nu mai pun suflet pentru echipa, a promis ca vor intarzia banii pentru cei care nu ii merita si ca, la iarna, va fi o curatenie importanta in lot.

 

Nici presedintele Iuliu Muresan nu s-a lasat mai prejos si ieri a venit cu niste "completari". "Eu, ca si conducator, sunt obligat sa iau unele masuri. Am pierdut puncte extrem de importante cu echipe mici in campionat si faptul ca nu suntem pe primul loc, la ceva diferenta de urmaritoare, este doar vina jucatorilor. Unii s-au plafonat si, cu siguranta, vom lua niste masuri. In iarna vor pleca anumiti jucatori si, probabil, vom aduce altii mai tineri, care sa dea totul pentru culorile alb-visinii. Totusi, ei mai au o sansa in meciurile din Europa League si din campionat sa demonstreze contrariul. Altfel va fi rau", a amenintat si al doilea om din Gruia. Chiar daca nu le convine deloc situatia, fotbalistii pregatiti de Antonio Conceicao par ca au inteles mesajul conducerii si vor sa arate, in meciul din aceasta seara, ca inca isi merita locul la CFR. "Nu este o presiune suplimentara pe noi, trebuie doar sa demonstram ca lucrurile pot sta si altfel.

 

Declaratiile sefilor ne-au trezit si sunt convins ca fiecare jucator va da mult mai mult din el. De meciul de maine (n.r.– astazi) vor depinde multe lucruri si cine nu va face fata va trebui sa plece. Asa este normal si se face la orice echipa", a spus unul dintre cei mai importanti jucatori ai clujenilor, Gabriel Muresan. Desi conducatorii alb-visiniilor l-au linistit pe antrenorul Conceicao, pe care l-au asigurat ca va ramane la echipa indiferent de rezultate, portughezul nu uita ca lucrurile se pot schimba de la o ora la alta, mai ales in Gruia.

 

"Meciul cu Sparta Praga este foarte important, pentru ca de rezultatul lui va depinde viitorul nostru, atat in cupele europene, cat si in campionat. Chiar daca, din punct de vedere matematic, mai sunt sanse la calificare si in cazul unui esec, trebuie sa castigam neaparat partida cu cehii. Criticile sefilor le respectam, sunt normale pe de-o parte, si au avut doar un efect pozitiv la echipa. Noi trebuie sa avem o concentrare maxima pe durata intregului meci si sa demonstram contrariul", a spus si tehnicianul venit in primavara la CFR Cluj.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă