Masajul este folosit încă din cele mai vechi timpuri ca o adevărată terapie. Primele tehnici ale acestuia își au originea în urmă cu mai bine de 3000 de ani și a fost practicat de mai toate popoarele lumii ca metodă de tratament pentru diverse afecțiuni.
Și totuși, asiaticii sunt cei care au lăsat moștenire omenirii o mulțime de proceduri de masaj care se respectă și astăzi în marile saloane de profil. Masajul thailandez beneficiază de o mare popularitate și în zilele noastre și are o istorie mai mult decât interesantă, pe care trebuie să o descoperi!
Masajul thailandez, terapia lui Buddha
Cel care a realizat pentru prima dată masajul thailandez este considerat (în majoritatea surselor) Jivaka Kumar Bhaccha, cu peste 2.500 de ani, pe meleagurile Indiei. Surprizător sau nu, acesta era medicul lui Buddha și un reputat maestru yoga. Odată cu răspândirea budismului în Asia, acest stil de masaj a ajuns și în Thailanda. Aici, acesta era practicat în templele budiste, tehnicile sale specifice fiind îmbunătățite constant. Adepții acestui tip de masaj erau în special cei înclinați spre dimensiunea spirituală a vieții, care împărtășeau beneficiile meditației.
Secretele masajului thailandez
Masajul thailandez este deseori asociat cu erotismul, însă realitatea este cu totul diferită. Tehnicile autentice ale aceste forme de masaj limitează cât de mult se poate contactul fizic și este practicat de către terapeuți care au în background ani de studiu în acest domeniu. Și nu doar atât; spre deosebire de alte tipuri de terapii prin masaj, masajul Thai este singurul care se poate realiza chiar și fără ca pacientul să renunțe la haine.
Un alt secret al unui masaj reușit este că saloanele de profil mizează foarte mult pe atmosfera pe care o creează în timpul ședinței. Spațiile decorate în stil feng shui, parfumurile îmbietoare, precum și muzica relaxantă sunt doar câteva dintre elementele foarte importante în acest context.
Dacă ai de gând să îți faci o programare la salonul de masaj, trebuie să știi că masajul thailandez poate fi o procedură ușor dureroasă, având în vedere că tehnicile sale vor determina încheieturile sau alte părți ale corpului să trosnească. De asemenea, e importantă șă afli că acest tip de masaj începe din zona tălpilor, acolo unde există numeroase puncte energetice. Mai apoi, terapeutul va continua cu masarea picioarelor, a coapselor, a spatelui, gâtului, mâinilor și, evident, a capului. De altfel, masarea scalpului este o parte importantă din ședința de masaj thailandez.
Ce beneficii oferă masajul thailandez?
În urma ședinței de masaj thailandez, te vei simți cu siguranță relaxat pe deplin. Însă, acesta nu este singurul beneficiu pe care masajul thailandez îl oferă; tehnicile sale consolidează sistemul imunitar, ajută la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul mușchilor și al țesuturilor și revigorează sistemul nervos. De asemenea, masajul Thai reduce stresul și anxietatea.
Ești curios să descoperi și alte laturi ale culturii asiatice? Comandă mâncare thailandeză în București, prin aplicațiile de food delivery!