19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM incepe aventura europeana

HCM incepe aventura europeana

» Campioana Romaniei la handbal masculin debuteaza intr-un nou sezon al Ligii Campionilor.

» Constantenii dau astazi piept cu principala favorita la locul I in grupa, echipa spaniola Pevafersa Valladolid.

Dupa un an in care a evoluat a doua competitie valorica a Batranului Continent, Cupa Cupelor, Handbal Club Municipal Constanta revine in cea mai importanta competitie europeana, Liga Campionilor. Castigatoare a titlului national, echipa de pe litoral a acces pentru prima oara in grupele competitiei fara a mai fi nevoita sa dispute jocuri preliminare. In grupe, HCM a dat peste adversari redutabili, dar pentru prima oara in istoria participarilor in aceasta competitie HCM are sanse reale sa se califice in optimi. Adversarele constantenilor sunt: Pevafersa Valladolid (Spania), Chekhovskie Medvedi (Rusia), Montpellier HB (Franta), Pick Szeged (Ungaria) si AC Paok (Grecia). Din grupa de sase, pentru a se califica in optimi, HCM trebuie sa se claseze la finalul jocurilor pe unul din primele patru locuri. Adversarele constantenilor la pozitia a patra sunt gruparea greaca si cea din Ungaria. Celelalte trei formatii sunt redutabile si este greu de crezut ca HCM va putea depasi una din ele.

Primul adversar al baietilor antrenati de Zoran Kurtes si Eden Hairi este Pevafersa Valladolid. Cele doua echipe se cunosc foarte bine. Gruparea de la malul marii a facut cunostinta cu forta ibericilor in doua randuri, ultima oara sezonul trecut. Atunci, HCM a fost eliminata de Valladolid in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, competitie pe care spaniolii aveau sa o castige. Tot in aceeasi competitie, in 2005/2006, Valladolid elimina pe HCM in semifinale.
Meciul dintre HCM Constanta si Pevafersa Valladolid se disputa in aceasta seara cu incepere de la ora 19.00, in Sala Sporturilor din Buzau si va fi arbitrata de cuplul ceh Vaclav Horacek/Jiri Novotny.

"Vrem locul patru"
Principal artizan al unora din marile victorii constantene in competitiile continentale, portarul Ionut Stanescu este de parere ca HCM se poate califica in optimi. "Avem un debut extrem de greu in acest sezon de Liga Campionilor pentru ca intalnim cea mai puternica formatie a grupei. Batalia noastra nu este insa cu Valladolid noi trebuie sa ne concentram pe partidele cu Salonic si Szeged, principalele noastre rivale pentru locul patru. Este adevarat ca nu ne vom considera invinsi dinainte in nici o alta partida. Vom da totul in meciul cu Valladolid si speram sa obtinem un rezultat cat se poate de bun", a spus Stanescu.

» Absente importante
Adzic a inceput sezonul accidentat, iar Dimache a trecut prin momente grele, dar si-a revenit. Alti doi jucatori de baza sunt insa incerti pentru jocul din aceasta seara. Este vorba de interul Florin Nicolae si pivotul Silviu Baiceanu. Cei doi nu s-au antrenat cot la cot cu ceilalti componenti ai lotului, dar acesta este insa suficient de valoros pentru ca cei doi sa fie inlocuiti cu succes de alti jucatori.

» Adversar valoros
"Am simtit sezonul trecut pe pielea noastra forta lui Valladolid. Meciul de anul acesta va fi diferit. Avem un moral bun, jucatorii sunt motivati si speram sa facem o partida cat se poate de buna si sa incercam sa castigam. stim ca Valladolid este lider in cel mai puternic campionat al lumii, cel din Spania, dar avem incredere in noi si nu vom face o drama dintr-o eventuala infrangere." Eden Hairi, antrenor secund HCM

Trei participari, doar patru victorii
Pe 9 octombrie 2004, HCM Constanta pasea pentru prima oara in Liga Campionilor. Prima partida, prima infrangere. Au venit insa alte 17 partide in care HCM avea sa acumuleze doar patru succese la trei participari in competitie. Imediat dupa infrangerea din Ungaria, HCM invingea in fata propriilor suporteri pe FC Barcelona, superputerea ce dominase ani la rand Liga Campionilor. Participarii din sezonul 2004/2005 i-au urmat alte doua in sezoanele 2006/2007 si 2007/2008, participari in care HCM a adunat alte trei victorii.

Cele mai citite

Fonduri suplimentare pentru familiile tinere: Programul FamilyStart primește 45 milioane de lei în plus

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat o suplimentare de 45 milioane de lei pentru programul guvernamental FamilyStart, destinat sprijinirii familiilor tinere...

Optimizează spațiul și confortul casei tale cu mobilierul multifuncțional

Când vine vorba de spații optimizate și confortabile, pe primul loc vor fi mereu piesele de mobilier multifuncționale.  În prezent, majoritatea locuințelor dispun de spații...

5 Idei de cină sănătoasă pentru seri ușoare

Ce ai mâncat la cină aseară? Dacă răspunsul este ceva în grabă, repetitiv sau care nu te-a impresionat, poate e momentul să schimbi ceva....
Ultima oră
Pe aceeași temă