21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialBasescu a propus coalitiei un ministru independent sau din opozitie la Interne...

Basescu a propus coalitiei un ministru independent sau din opozitie la Interne (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, dupa intalnirea cu Emil Boc si Mircea Geoana, ca le-a solicitat liderilor PSD si PDL sa organizeze rapid o intalnire a coalitiei pentru a discuta solutii pentru situatia creata de anuntul premierului de a-l remania pe Dan Nica, informeaza Newsin.

Basescu a spus ca le-a propus liderilor PSD si PDL ca la intalnirea coalitiei sa aiba in vedere doua solutii pentru a elimina suspiciunile legate de posibile fraude electorale: ori sa cada de acord asupra unei persoane care este neutra din punct de vedere politic, ori sa desemneze un ministru care sa provina din opozitie.

"Mi se pare nepermisa suspendarea dialogului", a spus Basescu, remarcand faptul ca de luni dimineata, de cand primul-ministru a anuntat intentia de remaniere, cele doua partide nu au mai discutat.

 

Intrebat concret daca a semnat decretul de revocare, presedintele a raspuns negativ. Apoi ziaristii l-au intrebat cand va semna decretul de revocare, iar seful statului a raspuns ca ″nu le da cu ceasul in cap″ membrilor coalitiei, adaugand ca spera ca acestia sa se intalneasca in cursul serii si sa ajunga la o solutie.

Seful statului a mai precizat ca declaratiile din ultimele zile ale politicienilor au discreditat imaginea Ministerului de Interne, facand totusi precizarea ca nu vrea sa spuna prin aceasta ca totii angajatii MAI sunt perfecti. 

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă