16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRomanii viseaza la trofeul de la dublu al BCR Open Romania

Romanii viseaza la trofeul de la dublu al BCR Open Romania

Trofeul de la simplu al turneului de tenis BCR Open Romania a ramas si de aceasta data un vis pentru reprezentantii nostri, care n-au reusit niciodata pana acum in istoria competitiei sa termine invingatori, dar romanii se pot gandi cu optimism la cel de la dublu.

Doua perechi autohtone, Andrei Pavel/Gabriel Trifu si Horia Tecau/Marius Copil (foto), au trecut de primul tur si au evoluat in sferturile de finala ale intrecerilor. Perechea Pavel/Trifu a acces in turul secund la BCR Open Romania dupa ce a trecut in runda inaugurala, in doua seturi, scor 7-6 (7-1), 6-2, de cuplul din Spania, Ruben Ramirez Hidalgo/Santiago Ventura, iar cuplul Marius Copil/Horia Tecau s-a calificat in sferturi dupa ce a invins in turul I, cu scorul de 6-1, 6-2, tandemul spaniol Oscar Hernandez/Albert Montanes.
Pentru Andrei Pavel, care are in palmares castigarea turneului de dublu a editiei din 1999 a turneului de la Bucuresti, tot alaturi de Gabriel Trifu, ar fi o frumoasa iesire din scena, chiar daca meciul oficial de retragere a fost cel de la simplu, pierdut in runda inaugurala a turneului. "Cneazul" si Trifu au insa o misiune extrem de dificila in sferturi, unde ii au ca adversari pe Pablo Cuevas (Uruguay) si Marcel Granollers (Spania), capi de serie numarul 4.

Ambitiile lui Horia Tecau, fost partener in Cupa Davis al lui Pavel, au fost insa declarate: ar vrea sa castige turneul de dublu al acestei editii a Openului de la Bucuresti. "Am jucat foarte multe meciuri la dublu la nivel inalt, am acumulat experienta si m-am inteles foarte bine cu Marius Copil. Cred ca astea au fost atuurile noastre in primul meci. Ne gandim chiar la titlu, in ciuda adversarilor dificili din sferturi (n.r. – partidele romanilor din turul doi de dublu  au avut loc aseara, dupa inchiderea editiei), in fata carora am pierdut ultima oara",  a spus Horia Tecau dupa victoria din prima runda.

Cat despre prezenta sa in echipa de Cupa Davis, Horia Tecau nu si-a putut ascunde regretul de a nu mai juca alaturi de Andrei Pavel. "Speram ca Andrei sa amane cat mai mult decizia de a se retrage, insa de acum trebuie sa ma gandesc serios la un partener, pentru ca este nevoie sa-l gasesc din timp, sa-mi stabilesc niste relatii de joc. Sunt deja unii jucatori care ma solicita pentru a merge la diferite turnee, insa eu mi-as dori sa joc cu Hanescu. Sper ca si el sa vrea sa joace mai mult la dublu",  a mai spus Tecau.

» Andrei Pavel va juca maine un meci demonstrativ in compania fostei vedete a tenisului mondial Goran Ivanisevic. Pentru ultimele doua zile ale competitiei, maine si poimaine, cand au loc semifinalele si finalele, un tichet de intrare costa 50 de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă