6.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialPersonalul administrativ, vinovat pentru variantele Legii educatiei

Personalul administrativ, vinovat pentru variantele Legii educatiei

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) atrage atentia asupra faptului ca varianta Legii educatiei nationale asumata pe data de 15 a fost retrasa de pe site-ul Guvernului si inlocuita cu varianta initiatorului. Dupa numeroase balbaieli si explicatii care de care mai hilare, autoritatile au gasit solutia: varianta legii nu a mai putut fi accesata pe site-ul Guvernului.

Legea educatiei, transmisa Parlamentului de Ministerul Educatiei, in vederea angajarii raspunderii, nu includea amendamentul care le interzicea rectorilor sa ocupe functii de demnitar. Surse guvernamentale au declarat ieri ca CD-ul cu proiectul Legii educatiei a fost transmis Parlamentului fara acest amendament. Ulterior, dupa ce premierul Emil Boc si-a asumat raspunderea, ministerul a transmis catre Secretariatul General al Guvernului varianta de lege convenita in sedinta Guvernului si care includea, de aceasta data, si amendamentul privind incompatibilitatea rectorilor cu functia de demnitar. Noua forma a proiectului a fost inregistrata la SGG de catre Ministerul Educatiei in noaptea de miercuri spre joi. "Asistam, in momentul de fata, la mai multe variante ale legii. Nimeni nu stie care este varianta asumata si nici varianta initiatorilor, pentru ca forma de pe site-ul Guvernului difera de cea de pe site-ul Camerei Deputatilor.

 

La o prima citire, constatam ca doar titlul este acelasi, numarul de articole fiind 331, 336 sau 353", a declarat Aurel Cornea, presedintele FSLI. Si reprezentantii PNL s-au sesizat, cerand demisia premierului Boc, "cu tot Cabinetul sau de amatori", acuzandu-i pe actualii ministri ca au modificat Legea educatiei, recent adoptata prin asumarea raspunderii Executivului.

Acestia reclama "un fapt incredibil si fara precedent in statele democratice: dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pe o forma a proiectului de Lege a educatiei nationale, ea a fost modificata ulterior". Argumentul liberalilor, dar si cel al FSLI este acela ca, in timp ce pe site-ul Camerei Deputatilor si pe CD-urile inmanate tuturor parlamentarilor Legea educatiei nationale are 336 de articole, in varianta de pe site-ul Guvernului ea are doar 331 de articole. Premierul Emil Boc a respins ieri acuzatiile, sustinand ca nu exista alte forme ale legii si ca Guvernul si-a asumat raspunderea pe lege in forma in care aceasta a fost adoptata de Executiv si trimisa la Parlament.

 

El sustine ca, in cazul in care exista probleme, de acestea este responsabil personalul administrativ. "Daca exista probleme tehnice, care vizeaza necorelari de articole, acestea se fac de catre personalul administrativ", a spus el. Potrivit zvonurilor vehiculate, s-ar parea ca diferenta de articole rezulta din niste renumerotari ale paragrafelor, care au fost apoi trecute ca articole. Pana la lamurirea povestii, ieri dupa-amiaza proiectul Legii educatiei disparuse complet de pe site-ul Guvernului, link-ul unde ar fi trebuit sa se regaseasca ducand catre proiectul legii salarizarii unice. Pana la ora inchiderii editiei, doamna ministru Ecaterina Andronescu nu a putut fi contactata, ea fiind indicata drept cea mai in masura persoana sa lamureasca problemele aparute.

Valentina Grigore
Valentina Grigore
Valentina Grigore, sef departament Social
Cele mai citite

Volodimir Zelenski: Kievul ar putea lua în considerare continuarea tranzitului gazului rusesc către Europa

Ucraina continuă să câştige anual între 0,8 și un miliard de dolari din taxele de tranzit pentru gazul rusesc Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat...

Crăciunul aduce bucurie pentru peste 700.000 de români cu nume de sărbătoare

Peste 700.000 de români își sărbătoresc onomastica în prima zi de Crăciun, conform datelor furnizate de Direcția pentru Evidența Persoanei din cadrul Ministerului Afacerilor...

Sophie Hediger a decedat într-o avalanșă în stațiunea montană Arosa

Sophie Hediger, snowboardistă olimpică din Elveția, a decedat într-o avalanșă în stațiunea montană Arosa, la doar 26 de ani. Sophie Hediger a decedat Sophie Hediger a...
Ultima oră
Pe aceeași temă