16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialImpotriva lui Soderling

Impotriva lui Soderling

» Incepand de astazi pana duminica, echipa de Cupa Davis a Romaniei va evolua contra Suediei in meciul din cadrul barajului pentru mentinerea in Grupa Mondiala care va avea loc in localitatea suedeza Helsingborg, intr-o sala de aproximativ 3.000 de locuri.

Liderul echipei Romaniei, Victor Hanescu, cel mai bine clasat jucator de tenis al nostru in ierarhia mondiala, (locul 28 ATP), va juca cu certitudine doua dintre cele patru meciuri de simplu, in timp ce Victor Crivoi (95 ATP) va evolua in celelalte doua. La dublu, Horia Tecau (55 ATP la dublu) va face pereche cu Andrei Pavel (121 ATP la dublu), capitanul echipei noastre care cu o ora inainte de tragerea la sorti a meciurilor s-a decis sa evolueze in partida de dublu.

Desi echipa Suediei este favorita in aceasta intalnire, pe de-o parte, pentru ca joaca pe teren propriu, iar pe de alta pentru ca are jucatori mai bine cotati decat romanii. Jucatorul lor nr. 1 de simplu, Robin Soderling, este 11 ATP, iar cei de dublu, Simon Aspelin si Robert Lindstedt, pozitiile 19 ATP, respectiv 22 ATP romanii s-au declarat convinsi ca pot ramane in Grupa Mondiala. Reprezentantii nostri cred  ca pot castiga atat cele doua partide cu numarul 2 suedez, Andreas Vinciguerra (285 ATP), cat si meciul de dublu. Optimismul romanilor a fost alimentat si de faptul ca suprafata de joc pe care se va desfasura intalnirea contra nordicilor este mai lenta decat s-ar fi asteptat, Hanescu aratandu-se chiar incantat de faptul ca suprafata seamana cu cea de la US Open, ultimul turneu la care a participat inaintea meciurilor cu Suedia.

Jucatorii au semnat, in premiera, contracte individuale cu Federatia Romana de Tenis pentru aceasta intalnire. "Cred ca sunt mai bune aceste contracte individuale cu federatia. De mai multi ani s-a mers pe un anumit sistem, iar dupa ce am avut cateva negocieri am ajuns la concluzia ca aveasta varianta cu contracte individuale este una interesanta", a declarat Hanescu.
Romania a mai intalnit o sigura data Suedia, la Bucuresti, in 1979, in formula Dumitru Haradau, Ilie Nastase, la simplu, si Nastase-Marcu, la dublu. Suedezii, care au jucat cu Bjorn Borg si Stefan Simonsson la simplu, iar la dublu cu Borg si Ove Bengtson, s-au impus cu 3-2 la general, adjudecandu-si meciul. TVR 1 va transmite in direct jocurile de la Helsingborg. Partidele vor putea fi urmarite vineri, in intervalul 16.00 – 20.00, sambata de la 15.00 la 18.00, iar duminica, de la 14.00 la 20.00.

» Programul complet al meciurilor din aceasta intalnire de Cupa Davis este urmatorul: vineri: Andreas Vinciguerra – Victor Hanescu, urmat de Robin Soderling – Victor Crivoi; sambata: Robert Lindstedt/Simon Aspelin – Horia Tecau/ Marius Copil; duminica: Robin Soderling – Victor Hanescu, urmat de Andreas Vinciguerra – Victor Crivoi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă