16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialZile numarate pentru actualul staff tehnic al lotului national

Zile numarate pentru actualul staff tehnic al lotului national

Rezultatele slabe inregistrate de delegatia Romaniei prezenta la Campionate Mondiale de kaiac-canoe care au avut loc la Dartmouth (Canada), bronz la C 4  -1000 m (proba neolimpica), nu au fost inca analizate in lipsa unui Colegiu National al Antrenorilor (CNA), a carui componenta se schimba o data la patru ani. Noii membrii ai CNA au fost stabiliti abia ieri de noua conducerea a forului roman de specialitate, aleasa inainte de intrecerile mondiale, si vor trebui sa analizeze situatia de la CM pana la 1 octombrie. La acea data a fost programata sedinta Biroului federal in cadrul careia se va decide daca cei care au coordonat activitatea lotului national de kaiac-canoe pana la CM de la Darthmouth, in speta Ivan Patzaichin si Sidor Lifere, isi vor continua sau nu activitatea in fruntea echipei reprezentative.

 

"Nu vrem sa taiem capul nimanui de dragul artei. Din discutiile purtate, a reiesit ca tehnicienii loturilor reprezentative vor trebui sa vina cu cat mai multe date concrete despre ce s-a intamplat la Mondiale pentru a putea face o evaluare cat mai corecta a motivelor care au stat la baza insuccesului din Canada", a precizat ieri Ion Barladeanu, presedintele Federatiei Romane de Kaiac-Canoe (FRKC). Pe baza raportului pe care il va intocmi CAN – in noua componenta:  Manaila Milicin – presedinte, Aurel Alecu (Dinamo), Sidor Lifere (Steaua), Ionel Rata (CSs LPS Constanta), George Filip (CS Calarasi), Mihai Doara (CS Bucuresti) –, la care se vor adauga propunerile cluburilor din tara pentru colectivele tehnice ale loturilor reprezentative, Biroul federal va lua o decizie cu privire la  noua formula de conducere a nationalei de seniori.

 

"Cu siguranta, masurile pe care le vom lua vor fi dure pentru ca este clar ca suntem pe tobogan si nu putem permite acest lucru. Nu este exclus sa incercam si alte variante, cu alti oameni, pentru ca in ultimii ani s-a mers pe un fel de pregatire standard cu care probabil organismele sportivilor s-au obisnuit si nu mai dau randament", a spus imediat dupa incheierea CM seful FRKC, lasand sa se inteleaga ca o schimbare a lui Ivan Patzaichin de la carma lotului national ar fi foarte probabila.

23 de trofee
A cucerit Ivan Patzaichin ca sportiv la Mondiale, dintre care 9 au fost medalii de aur, iar 14 de argint.

120 de medalii
A obtinut Ivan Patzaichin ca tehnician la loturile nationale.

4 titluri olimpice
A cucerit Ivan Patzaichin la cele cinci editii ale Jocurilor Olimpice la care a participat ca sportiv. Celor patru trofee de aur li s-au adaugat trei de argint.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă