15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPugilistii nostri nu si-au pierdut sperantele la medalii

Pugilistii nostri nu si-au pierdut sperantele la medalii

»  La Campionatele Mondiale care se desfasoara la Milano, Romania a ramas in competitie doar cu trei boxeri din cei sapte pe care i-a inscris initial. sansele ca acestia sa indeplineasca obiectivul stabilit de conducerea federatiei de specialitate, de a cuceri una sau doua medalii, s-au mentinut intacte, in conditiile in care doi dintre favoritii nostri la podium au ramas in competitie.

In optimile de finala ale CM, astazi vor urca in ring doi dintre boxerii romani cotati cu mari sanse la medalii. In cadrul categoriei 54 kg, Razvan Andreiana il va intalni pe cubanezul Yankiel Leon Alarcon, iar in cadrul categoriei ±91 kg, Razvan Cojanu se va confrunta cu ucrainianul Roman Kapitonenko. Supergreul Razvan Cojanu, care a trecut in runda inaugurala de togolezul Agbonso Ayaouri, dupa ce adversarul sau a fost descalificat, va evolua, in turul al doilea impotriva ucraineanului Roman Kapitonenko. Pugilistul Razvan Andreiana s-a calificat la finalul saptamanii trecute in optimile de finala ale Mondialelor, dupa ce l-a invins in saisprezecimi pe kenyanul Kasina Thomas cu scorul de 7 la 2 dupa cele trei reprize regulamentare de cate trei minute.
Tanarul pugilist de la Dinamo Bucuresti, in varsta de numai 19 ani, a intrat in concurs direct in saisprezecimi, sarind peste tururile preliminare, el fiind cap de serie in virtutea medaliei de argint obtinute anul trecut la campionatele mondiale de tineret de la Guadalajara din Mexic. Andreiana l-a batut fara prea mari probleme pe kenyanul Kasina, in varsta de 31 de ani, adjudecandu-si victoria in fiecare dintre cele trei reprize. Pentru a ajunge in sferturile de finala si a spera astfel la semifinale si lupta directa pentru medalii, Andreiana va boxa azi, in optimi, impotriva unui adversar de calibru, cubanezul Leon Alarcon Yankiel, de asemenea cap de serie care l-a invins pe sud-coreeanul Lee Jin Young.

Din pacate, Traian Lupu, un alt pugilist roman cotat cu sanse la o medalie, a fost eliminat in turul secund al categoriei 64 de kilograme, dupa ce a pierdut la puncte, 9-14, in fata mongolezului Munkh Uranchimeg. Traian Lupu, in varsta de 22 ani, legitimat la CSM-Gladiatorul Iasi, a facut totusi o impresie buna in meciul pierdut in fata asiaticului – unul dintre cei opt capi de serie ai categoriei 64 kg, reprizele fiind destul de echilibrate. Lista invinsilor a fost completata de bacauanul Ronald Gavril, care a pierdut in saisprezecimile categoriei mijlocii (75 kg) in fata brazilianului Florentino Yamaguchi (surprinzator, rezultatul acestui meci nu a  mai fost afisat pe site-ul AIBA ieri dimineata, dar in optimile categoriei a fost trecut pe tablou invingatorul Yamaguchi Florentino) si Gabriel Podasca. Acesta din urma a fost infrant categoric la puncte, cu scorul de 16-2  de catre georgianul Koba Pkhakadze, in cadrul optimilor de finala.

» La CM de la Milano a debutat aseara si ultimul roman din delegatia noastra. Constantin Bejenaru (81 kg) l-a infruntat direct in al doilea tur pe Onder Ozgul, din Turcia, confruntare care a avut loc dupa inchiderea editiei.

Cele mai citite

VIDEO. Botoșani – Gloria Buzău, meci cu 6 goluri! Cinci reușite după pauză

Meciul dintre FC Botoșani și Gloria Buzău, disputat în cadrul etapei a 10-a din Superliga, s-a încheiat cu un spectaculos 3-3, fiind unul dintre...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...
Ultima oră
Pe aceeași temă