16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialUS Open - Fara romani la simplu

US Open – Fara romani la simplu

Sorana Carstea, cap de serie numarul 24, singura jucatoare romana de tenis care a trecut in cadrul intrecerilor de simplu de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, de primele doua tururi, a fost eliminata ieri in turul trei.

Cel mai bine clasata romanca – nr. 25 WTA, Sorana Carstea, a fost invinsa in turul trei de daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numarul 9, cu scorul de 6-3, 6-2. Culmea, Wozniacki este partenera de la dublu a Soranei si cea mai buna prietena a jucatoarei romane in circuitul WTA. Sorana, care a primit 48.000 de euro pentru performanta de a fi jucat in turul al treilea, va continua sa evolueze pe tereurile de la Flashing Meadow la dublu, alaturi de danza. Dupa ce a invins in runda a doua perechea Victoria Azarenka/Vera Zvonareva (Belarus/Rusia), cap de serie numarul 16, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-2, cuplul romano-danez va da piept in faza urmatoare cu surorile Venus si Serena Williams, favorite nr. 4 la dublu.
 
Dupa eliminarea Soranei Carstea, Romania nu mai are niciun reprezentant in probele de simplu la US Open, ceilalti sapte seniori romani care au fost prezenti pe tablourile principale, Andrei Pavel, Victor Hanescu, Victor Crivoi, Edina Galovits, Raluca Olaru, Alexandra Dulgheru si Monica Niculescu, fiind eliminati in primul tur.
O alta reprezentanta a noastra care continua  competitia feminina de dublu este Monica Niculescu. Romanca, alaturi de  americanca Vania King, cuplu cotat drept cap de serie numarul 12, s-a calificat in turul trei la US Open. Niculescu si King au invins in turul doi, cu scorul de 6-2, 6-2, cuplul Liga Dekmeijere/Julie Ditty (Letonia/SUA), in optimile de finala ale competitiei, urmand a intalni perechea spaniola Nuria Llagostera Vives/Maria Jose Martinez Sanchez, cap de serie numarul 6.
La dublu masculin, perechea Andrei Pavel/Horia Tecau a fost eliminata in turul doi de gemenii Bob si Mike Bryan, principalii favoriti, care s-au impus cu scorul de 7-6 (7/2), 6-3.

» Elena Bogdan si Cristina Dinu sunt singurele sportive din Romania prezente pe tabloul principal al junioarelor de la US Open. Elena Bogdan o va intalni, in runda inaugurala, pe Miyabi Inoue (Japonia), cap de serie numarul 13, iar Cristina Dinu va juca, in primul tur, cu Courtney Dolehide (SUA).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă