16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialSita extrafina pentru antrenorii loturilor olimpice

Sita extrafina pentru antrenorii loturilor olimpice

Academia Olimpica vrea sa ridice stacheta tehnica in sportul romanesc

Academia olimpica de excelenta din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, care din prima zi a acestei luni il are la conducere, in functia de director, pe Octavian Bellu, fostul secretar de stat din Ministerul Tineretului si Sportului, cel mai titrat antrenor roman din toate timpurile, va deveni in curand o realitate. Constituita pe hartie de mai multa vreme, Academia avea nevoie de o personalitate marcanta care sa o conduca. "Proiectul era gata si am asteptat doar sa gasim persoana potrivita sa coordoneze activitatea Academiei, care va avea sediul in cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani", a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. "Academia se va ocupa exclusiv de perfectionarea antrenorilor de la loturile reprezentative ale Romaniei, pentru ca, cel putin in ultima vreme, s-a simtit acut lipsa unor tehnicieni cu inalta calificare.

 

Mai mult chiar, si cei care au obtinut rezultate foarte bune au dat semne de plafonare, consecinta fireasca fiind performantele din ce in ce mai slabe ale sportivilor romani de top. Academia, care isi va desfasura activitatea pe module, va avea ca scop tocmai ridicarea nivelului celor mai valorosi antrenori ai nostri, acolo unde va fi nevoie urmand sa aducem lectori din strainatate", a precizat Ioan Dobrescu. Numarul tehnicienilor care vor intra in program va fi variabil, in functie de specificul disciplinelor, si va fi stabilit de Octavian Bellu impreuna cu conducerea COSR si ale federatiilor de specialitate. sefii COSR mai spera ca, o data pusa pe picioare, Academia Olimpica de Excelenta va da posibilitatea de afrimare unor antrenori tineri si talentati. "In ultima vreme a devenit aproape o practica sa nu mai schimbam tehnicienii, in ciuda unor esecuri consecutive, pe motiv ca nu avem cu cine sa-i inlocuim.

 

Speram ca intr-un timp cat mai scurt, probabil un an, termenul va fi hotarat impreuna cu Comitetul executiv al COSR, toti antrenorii loturilor olimpice ale Romaniei sa treaca prin sita Academiei. Asta inseamna ca, indiferent de varsta sau renume, doar tehnicienii foarte bine pusi la punct cu ultimele noutati din domeniul in care activeaza vor pregati echipele noastre reprezentative", a mai spus Ioan Dobrescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă