9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialCredite pentru rechizitele scolare

Credite pentru rechizitele scolare

Numarul solicitarilor de credite inregistrate de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Vaslui a crescut cu peste 20% fata de perioada similara a anului trecut, informeaza Agerpres.

Potrivit presedintelui CARP Vaslui, Traian Pascu, daca anul trecut la inceputul toamnei pensionarii imprumutau bani pentru a-si cumpara legume si zarzavaturi pentru iarna, acum varstnicii solicita bani pentru a le lua rechizite nepotilor.

"De obicei, la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie, pensionarii imprumutau bani pentru a-si putea prepara conservele pentru iarna. Acum situatia s-a schimbat. Multi au ramas someri si nu se descurca cu cheltuielile legate de pregatirea copiilor pentru scoala. Daca parintii nu au bani pentru rechizite si uniforme, bunicii sunt nevoiti sa faca credite pentru a-si ajuta nepotii", a declarat Traian Pascu, presedintele CARP Vaslui.

Cei mai multi pensionari solicita sume de pana la 500 de lei, bani pe care ii restituie in decursul unui an.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă