16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCamelia Potec va abandona performanta daca antrenorul ei nu va fi platit

Camelia Potec va abandona performanta daca antrenorul ei nu va fi platit

Philippe Lucas, tehnicianul francez care o antreneaza pe Camelia Potec, singura inotatoare romana de mare performanta ramasa in activitate,  a decis sa nu mai continue pregatirea daca nu va fi platit. Medaliata cu bronz la Campioantele Mondiale de natatie incheiate recent la Roma, Camelia Potec a declarat ieri ca doreste sa continue activitatea competitionala, dar numai sub indrumarea lui Lucas. "Sunt hotarata in proportie de 80-90 la suta sa continui pregatirea, dar procentele ramase depind de Lucas. Daca el nu va dori sa ma mai antreneze, voi fi nevoita sa ma retrag. Motivul pentru care Philippe ezita sa ma mai pregateasca il reprezinta insa banii. Antrenorul meu nu a cerut absolut nimic pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, dar dupa Olimpiada i s-a promis un salariu daca va continua sa se ocupe de mine pana la Mondiale. Philippe Lucas a continuat sa ma antreneze pentru ca a crezut in mine si a fost convins ca pot obtine rezultate de valoare, ceea ce s-a si intamplat, dar pana in prezent forurile abilitate  (n.r. – Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern) nu au gasit nici o solutie de retribuire a lui", a precizat Camelia Potec.

Pentru a oferi timp autoritatilor, inotatoarea si-a prelungit vacanta pana spre jumatatea lui septembrie. "Mai mult de sase saptamani nu pot sta departe de apa daca vreau sa continui performanta cu rezultate optime, asa ca va trebui gasita o solutie pana atunci", a spus Potec. Valoarea salariului promis lui Lucas a ramas confidentiala, dar Camelia Potec a dat de inteles ca nu este vorba de o suma prea mare. "Pana acum am fost un soi de intermediar intre antrenor si autoritati si am primit numai promisiuni. De acum incolo nu mai vreau sa joc acest rol, iar Philippe Lucas va veni personal si va discuta conditiile unui eventual contract", a mai spus Camelia Potec.
George Paunescu, presedintele FRNPM, a precizat ca a purtat discutii cu conducatorii MTS si COSR si ca impreuna vor rezolva problema antrenorului Cameliei Potec.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă