20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCealalta Madonna: mama

Cealalta Madonna: mama

Lourdes (13 ani), Rocco (9 ani) si David (3 ani), ei sunt cei trei copii carE incearca sa traiasca normal, chiar daca pe mama lor o cheama Madonna. Cantareata spune ca cei trei i-au schimbat viata, transformand-o din "material girl" intr-o persoana mult mai responsabila. Cantareata va concerta pe 26 august, la Bucuresti.

Isi imagina cineva in anii ’80 ca Madonna, cu atitudinea ei de fata rea si total lipsita de inhibitii, ar putea fi o mama buna? Ati putea spune acum, cand la 50 de ani Madonna canta lumii intregi "Give It To Me" defiland mai mult dezbracata decat imbracata, ca este mama ideala? Probabil ca in ambele cazuri raspunsul ar fi "nu", pentru ca, sa recunoastem, cine ar crede ca o "dezmatata" (cum a numit-o de curand o fata bisericeasa din Polonia) ar putea fi un bun exemplu pentru copiii ei? Si, cu toate ca imaginea ei comerciala nu ar putea fi alaturata cu cea a unei mame ce poate oferi o educatie aleasa copiilor ei, Madonna este mama a trei copii si spera sa poata infia inca unul cat de curand.

Excentrica pe scena, stricta acasa

"Eu sunt cea care este foarte stricta atunci cand vine vorba de disciplina in casa. Guy (Ritchie, fostul sot al cantaretei; divortul s-a incheiat anul acesta – n.a.) este mai indulgent pentru ca atata timp cat el poate lucra la scenariile sale in biroul de la etaj, iar copiii nu dau foc la casa… totul este perfect. Mi-ar placea sa fie mai… strict", se confesa Madonna, in urma cu cativa ani unui reporter de la revista "People". In ciuda faptului ca lumea comenteaza, ca tabloidele o vaneaza si ca oriunde s-ar duce in lume nu ar putea avea o viata fara paparazzi, Madonna incearca sa le ofere copiilor ei o viata cat se poate de normala, evident – dupa cum ea insasi glumeste – "in limita normalitatii oferite de banii si celebritatea" pe care le are.

"Sincer, este destul de greu sa ii tin departe de presa sau de viata mondena, pentru ca eu sunt implicata in multe proiecte. Da, stii, mai fac si altceva in afara de a dansa lasciv, sumar imbracata in cadrul turneului «Sticky & Sweet»", povestea cantareata la inceputul acestui an pentru ziarul "The Guardian". Cantareata este suparata ca, de cele mai multe ori, lumea nu trece mai departe de excentricitatile ei. "Pe scena trebuie sa fac show, pentru ca muzica mea a fost antrenanta de cand o stiti. Nu pot sa apar acum imbracata din cap pana in picioare, sa ma pun in fata unui microfon si sa va cant balade. As fi desfiinta­ta imediat si toata cariera mea s-ar duce pe apa sambetei, nu?". Insa spune ca a stiut din primul moment, de la primele concerte de la inceputul carie­rei sale ca e constienta in ce se baga… "Am vrut sa cant, dar nu am vrut sa fiu celebra. Dar nu regret, desi cateodata este obositor sa vezi ca toate albumele iti sunt laudate de critici, dar tot ce faci pe plan personal este comentat cu ci­nism", a mai explicat cantareata.

Dimineti obisnuite

"Viata noastra de zi cu zi este concentrata in jurul copiilor. Ne trezim odata cu copiii, o pregatesc pe Lourdes pentru scoala, apoi petrec ceva timp cu Rocco. Eu sau Guy ii ducem apoi pe rand la scoala, respectiv la gradinita, dupa care ne vedem de lucrurile noastre", explica Madonna in urma cu cativa ani. De atunci si pana acum doua lucruri majore s-au petrecut in viata vedetei: a adoptat un copil din statul african Malawi si a divortat de Guy Ritchie. "Guy m-a vrut mai mult acasa. Eu insa eram implicata in prea multe proiecte si nu prea eram acasa, asa ca insurat sau nu Guy tot singur era", spune vedeta citata de "The Guardian".

Dupa divort, Madonna nu pare ca si-a schimbat viata de acasa, dar, dupa cum spune chiar ea, "este destul de greu sa fii mereu in turneu si sa ai trei copii de crescut". "Da, nu mai locuim in Londra, dar asta nu inseamna ca activitatile zilnice s-au schimbat. Atat Lourdes, cat si Rocco merg la scoala. Iar in vacante ori sunt cu mine, ori acasa cu cineva care sta cu ei."

O mama adoptiva

"Ma uitam in ochii ei si mi-am dat seama imediat ca este o doamna cu un suflet bun", spunea Yohane Banda, tatal copilului din Malawi, adoptat de Madonna. "Dar i-am spus: vi-l incredintez pe fiul meu si vreau sa aveti cat mai bine grija de el pentru ca este tot ce am. Eu vreau sa pastrati baiatul, sa-l educati, sa-l faceti cineva… dar nu uitati ca el este fiul meu si s-a nascut in Malawi", povestea pentru ziarul "Daily Mail", Yohane Banda, la scurt timp dupa ce fiul sau David a fost incredintat prin adoptie Madonnei. Adoptia a fost unul dintre cele mai comentate evenimente din ultimii ani. Au fost oameni care au spus ca celebra cantareata ar fi trebuit sa adopte un copil orfan de ambii parinti, nu unul care sa mai aiba pe cineva in viata. Aceleasi controverse se repeta acum, pentru ca Madonna incearca sa adopte inca un copil din Malawi, de data aceasta o fetita. Insa, cantareata ar trebui, conform unei instante judecatoresti, sa fie rezidenta, aproape doi ani, a statului african. "Noi credem ca, in majoritatea cazurilor copiilor cu ambii parinti decedati sau cu un singur parinte in viata, acestia ar trebui sa fie crescuti de ceilalti membri ai familiei lor", declara pentru CNN Dominic Nutt, purtator de cuvant al organizatiei "Salvati Copiii" din Marea Britanie. Acesta a subliniat faptul ca oameni precum Madonna ar putea sustine financiar familiile copiilor, tocmai pentru ca acestia sa nu ajunga in orfelinate si sa poata trai in cadrul comunitatilor unde s-au nascut.

"Criticile pe care le are de indurat o vedeta atunci cand incearca sa faca un act umanitar sunt absolut bazate pe cinismul oamenilor. Acestora le place sa critice, pentru ca asta este o chestiune absolut naturala, pe care toti oamenii o au in sange. Dar cred ca daca simti vreun fel de compasiune pentru semenii tai, care se confrunta cu probleme grave, nu poti sa-i ignori. Trebuie sa gasesti o cale pentru a fi o parte din solutia acestor probleme", considera Madonna.

"Sper din tot sufletul ca, pentru oameni, a fi Madonna inseamna mai mult decat faptul ca ma pot dezbraca cu usurinta. Sper ca «Sex book» (publicata de cantareata in 1992 – n.a.) nu este singurul lucru cu care imaginea mea este identificata. Am facut multe alte lucruri si am multe alte planuri", spune Madonna. "A da, stiati ca am facut si un documentar prin care am vrut sa arat lumii viata grea a copiilor din Malawi? Se cheama «I Am Because We Are»". Documentarul a fost lansat in 2008 si a castigat foarte multe premii la festivaluri internationale de film, Madonna fiind principalul sponsor al filmului, precum si scenarista acestuia.

Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă