15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBronz in proba neolimpica

Bronz in proba neolimpica

O prima medalie pentru Romania la campionatele lumii, care se desfasoara in Canada, la Dartmouth, pe lacul Banook: echipajul de canoe 4 al Romaniei (Catalin Costache – Silviu Simioncencu – Iosif Chirila – Andrei Cuculici) a cucerit medalia de bronz in proba de 1.000 m. Echipa noastra a fost intrecuta de Belarus si Germania.
S-ar putea spune ca, de fapt, este un regres, caci in 2007 echipajul de patru canoe, cu Popa in locul lui Costache, cucerea medalia de aur la mondiale… Intrati in finala cu al doilea timp, dupa ce au castigat seria in care au luat startul, sportivii din canoea de 4, proba neolimpica, au incercat sa-si apere titlul mondial cucerit in 2007, la Duisburg. Romanii au inceput bine, trecand la 250 de metri in pozitia a doua, in urma germanilor. A urmat insa cea mai slaba portiune a cursei pentru ai nostri, care au coborat pe 7 la jumatatea parcursului. La 750 de metri, romanii revenisera in prim-plan, pe trei, dar foarte aproape, la 8 zecimi de secunda, de locul secund ocupat de nemti. Pana la final, romanii s-au departat de argint, insa s-au mentinut pe treapta de bronz. O medalie la CM, dupa ce la Europene n-am izbutit nici o prezenta pe podium.

In celelalte finale programate la 1.000 m, Florin Mironcic s-a clasat pe locul 5 la canoe simplu, iar echipajul de canoe 2, Constantin Popa – Niculae Bogdan, a fost al 9-lea. In ultima zi a competitiei sunt programate finalele la 500 si 200 m.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă