15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAnca Heltne, prima sansa la podium pentru Romania

Anca Heltne, prima sansa la podium pentru Romania

Cea de-a 12-a editie a Campionatelor Mondiale de atletism in aer liber debuteaza in acest weekend la Berlin.

Sambata, in prima zi a competitiei, Romania va fi reprezentanta doar in calificarile probelor feminine de la 3.000 m obstacole, unde au fost inscrise Cristina Casandra si Ancuta Bobocel, cele dintai romance care vor intra in focuri, si triplusalt, unde va concura Cristina Bujin. Duminica va fi insa o zi plina pentru delegatia noastra, nu mai putin de sapte componente ale lotului luptandu-se sa intre in lupta pentru medalii. Intrecerile vor fi deschise de calificarile din proba feminina de aruncarea greutatii, unde ne punem mari sperante intr-o evolutie buna a Ancai Heltne. De altfel, Heltne este una dintre reprezentantele noastre cotate cu sanse reale sa urce pe podium.

 

Optimismul este sustinut de faptul ca cea mai buna performanta a romancei, medaliata cu bronz la Europenele in sala din primavara, a fost de 19,08 m, nu exagerat de departe de cele mai bune aruncari din acest sezon ale marilor favorite la aur: Valerie Vili (Noua Zeelanda), campioana olimpica si mondiala, detinatoarea celei mai bune performante a anului, 20,69 m, sau a bielorusei Nadezhda Ostapchuk, care in acest sezon a aruncat 20,51 m. Anca Heltne are cele mai mari sanse sa deschida drumul spre medalii al Romaniei, finala probei sale fiind programata in seara zilei de duminica.

La numai cinci minute dupa Anca Heltne, pe pista Stadionului Olimpic din Berlin va intra Mirela Lavric, care va alega in seriile de la 800 m. Spre finalul sesiunii de duminica dimineata alte trei romance Claudia stef, Ana Maria Groza si Ana Maria Greceanu vor incerca o clasare cat mai buna in finala de 20 km mars, in timp ce Monica Stoian si Maria Negoita vor evolua in calificarile de la aruncarea sulitei.

» Weekendul se va incheia cu proba-regina a atletismului: finala de la 100 m. Cei mai rapizi oameni de pe planeta, jamaicanul Usain Bolt, campionul olimpic en-titre, detinator al recordului mondial, si  americanul Tyson Gay, care inca poarta laurii de campion al lumii, se vor duela pentru suprematie. Asafa Powell, ex-detinator al recordului mondial in proba de 100 m, va lua pana la urma startul la Berlin, desi initial a fost exclus din lotul reprezentativ al tarii sale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă