La mai bine de sapte ani de la inceperea demersurilor, grupul statutar "Lumea lui Caragiale" ar putea fi amplasat in fata Teatrului National. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) referitor la acest proiect se afla, pana pe 13 august, in dezbatere pe site-ul Primariei Capitalei.
Chiar daca ar trece peste toate etapele avizarii, ansamblul sculptural ar putea fi mutat la scurt timp dupa amplasare. Proiectul de hotarare aflat pe site-ul primariei prevede posibilitatea ca monumentul sa fie reamplasat, avand in vedere eventualitatea ca amplasamentul sa fie afectat in viitorul apropiat de lucrari de amenajare complexa a spatiului public aferent Pietei "21 Decembrie". De altfel, inca de la inceput, acest proiect s-a lovit de numeroase piedici. Dupa sapte ani necesari pentru obtinerea tuturor avizelor, singura aprobare care mai trebuia era avizul de mediu, lipsa acestuia nepermitand trimiterea mai departe spre aprobare a documentatiei. Cu toate acestea, in adresa de la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti, atasata PUZ-ului, se mentioneaza ca PUZ-ul nu necesita evaluare de mediu, urmand sa fie supus procedurii de adoptare fara aviz de mediu, deci proiectul poate merge mai departe in dezbatere publica si apoi la Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) pentru aprobare.
Lucrarea arhitectului Ioan Bolborea a suferit numeroase modificari, artistul renuntand la "Caruta cu paiate" si preferand o alta deschidere. Cele 16 personaje, cu tot cu maestrul Ion Luca Caragiale, sunt surprinse in ipostaze sugestive. Sunt de recunoscut mari actori care au interpretat personajele dramaturgului roman, de la Lucia Sturdza Bulandra (Mam’mare) la Dem Radulescu (Farfuridi) si Mircea Diaconu (Branzovenescu), cei din urma jucand in spectacolul montat de Liviu Ciulei. Birlic este cetateanul turmentat, iar Alexandru Giugaru este dirijorul trupei, in rolul lui Trahanache. Apare si Constantin Tanase in pielea lui Catavencu, chiar daca acesta nu a jucat niciodata respectivul rol. Deasupra personajelor zburatacesc micutii strengari, unul dintre ei fiind domnul Goe. Caragiale este postat langa aceasta adunare, cu o tigara in mana, meditativ si usor multumit, admirandu-si opera.