15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPlacinta cu Bellu, combinatie exclusa la MTS

Placinta cu Bellu, combinatie exclusa la MTS

Premierul Emil Boc a semnat ieri decizia de eliberare a lui Octavian Bellu din functia de secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului.

"Faptul ca doamna Monica Iacob Ridzi si-a dat demisia, iar in locul sau a fost numita doamna Sorina Placinta (n.r. – senator PDL de Vrancea, nominalizat de premierul Emil Boc pentru postul de ministru al Tineretului si Sportului, care a depus deja juramantul si si-a luat in primire postul), nu are cum sa influenteze decizia mea de a pleca de la Ministerul Tineretului si Sportului, in ciuda speculatiilor care au aparut. Demisia mea a fost unilaterala si nu cred ca mai  trebuie comentata, ci respectata. Eu am explicat de mai multe ori motivele pentru care am hotarat sa parasesc  MTS si nu cred ca mai este cazul sa le repet in  acest context (n.r. – printre motivele invocate oficial a fost imposibilitatea de a mai lucra intr-un sistem blocat si fara viitor). Lucrurile trebuie sa se linisteasca la MTS, sunt doi ani preolimpici, sper sa fie liniste pentru ca acest minister sa-si faca treaba.

 

Personal, nu mai astept decat sa-mi fie semnata eliberarea din functie", a declarat Octavian Bellu, care, potrivit legii, nu poate parasi MTS decat dupa ce decizia eliberarii sale din functie, semnata de premierul Boc, apare in Monitorul Oficial.
Printre cei care au regretat plecarea lui Octavian Bellu de la carma sportului se numara si Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. "Dupa cum se stie prea bine, demisia ministrului Tineretului si Sportului nu e legata de sport. Nu vreau sa comentez demisia doamnei Ridzi, vreau doar sa spun ca in aceasta perioada am colaborat foarte bine cu ea.

 

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a lucrat foarte bine cu MTS in perioada asta. Nu stiu daca se poate spune ca e o pierdere pentru sport, pentru ca ministrii sunt numiti politic. Nu pot comenta deciziile politice, dar pot spune ca regret demisia domnului Bellu. Un om de sport care cred ca va fi foarte greu de inlocuit din pozitia de secretar de stat", a declarat Morariu.
Noul ministru, Sorina Placinta, in al carei CV nu exista nici o tangenta cu sportul, va avea nevoie, in primul rand, de un secretar de stat care sa fie nu numai familiarizat cu nevoile sportului, dar sa aiba si experienta manageriala in domeniu, pentru a scoate sportul romanesc din cercul vicios in care a intrat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă