15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialMihai Covaliu debuteaza ca antrenor la CE

Mihai Covaliu debuteaza ca antrenor la CE

Orasul bulgar Plovdiv va fi, de astazi pana duminica, gazda Campionatelor Europene de scrima, competitie care va reuni cei mai buni specialisti ai acestei discipline de pe vechiul continent.

Romania va fi reprezentata de cate trei sportivi la fiecare dintre cele sase probe, vedeta lotului fiind, indiscutabil, vicecampioana olimpica la spada Ana Maria Branza. Obiectivul lotului nostru, puternic remaniat dupa Jocurile Olimpice de la Beijing, este destul de modest: o medalie. "Mergem cu o delegatie numeroasa, dar avem doar doua garnituri tari: la spada – fete si sabie – baieti. La celelalte arme sunt sportivi tineri, pe care i-am adus atat pentru a le testa nivelul intr-o competitie de anvergura ca aceasta, cat si pentru a-i incuraja. Am fixat ca obiectiv o medalie, dar si aceasta va fi foarte greu de cucerit pentru ca toate tarile au venit cu crema cremelor. Noul cod de punctaj pentru realizarea ierarhiei mondiale a obligat pe toata lumea sa fie prezenta fara ragaz la marile intalniri (n.r. – la 35 de ani, tripla campioana olimpica Valentina Vezzali nu si-a permis un an postolimpic mai lejer, venind la Plovdiv pentru o noua medalie, la sase ani de la ultimul sau titlu european)", a explicat Ana Pascu, presedintele Federatiei Romane de Scrima.

 

Aceasta editie a Europenelor are o semnificatie deosebita si pentru Mihai Covaliu, campionul olimpic de la Sydney la sabie, medaliat cu bronz la JO de la Beijing. Retras din activitatea sportiva dupa succesul din China, Covaliu a pregatit in ultimele sapte luni echipa masculina de sabie a Romaniei si acum asteapta primele rezultate ale muncii sale ca antrenor. "Indiferent cum se vor incheia aceste Europene, nu voi avea ce sa le reprosez sportivilor, pentru ca s-au pregatit din greu. Am asistat personal la pregatire si stiu ce au facut", a spus Ana Pascu.

» Astazi vor avea loc intrecerile de floreta feminin si sabie masculin, Romania fiind printre favorite la sabie, prin reprezentantul Rares Dumitrescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă