15.2 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialReunirea campionilor

Reunirea campionilor

» HCM Constanta porneste azi la un nou drum, tinta fiind un nou event si o participare cat mai buna in Liga Campionilor.

» Datorita noului sistem de desfasurare al Ligii, HCM poate depasi in premiera pentru o echipa romaneasca, faza grupelor.

Liga nationala de handbal masculin debuteaza la inceputul lunii septembrie. Campionii en-titre, constantenii de la HCM pornesc pregatirile pentru viitorul sezon competitional cu doua luni inaintea startului oricarei competitii oficiale. Cu putine schimbari in lot fata de sezonul precedent, echipa de pe litoral ataca din nou titlul de campioana pe care anul viitor doreste sa il valorifice si prin cucerirea Cupei Romaniei. Totodata, gruparea de la malul marii doreste o participare cat mai merituorie in Liga Campionilor unde, la a patra participare, va intalni formatii de calibru de pe batranul continent. "Va fi un nou sezon lung si cu siguranta extrem de dificil. Rivalele noastre s-au intarit serios si chiar au aparut si alte formatii care in viitoarea editie de campionat vor pune probleme serioase. Asta nu inseamna ca ne este frica, noi suntem momentan detinatorii titlului si speram sa il aparam cu succes. In ceea ce priveste Liga Campionilor, acolo este mult mai greu.

 

Avem adversare puternice dar suntem la al patrulea sezon si am prins deja experienta, lucru ce cu siguranta ne va ajuta sa ne indeplinim obieectivul, acela de a trece de grupe", a declarat antrenorul secund al HCM-ului, Eden Hairi. Sistemul competitional al Ligii Campionilor s-a modificat. Acum sunt grupe de cate sase echipe din care mai departe se califica patru. Primele trei locuri sunt deja acontate de fortele Medvedi din Rusia, Valladolid din Spania si Montpellier din Franta. Batalia pentru locul patru se va da intre HCM, Pick Szeghed si o formatie ce va veni dintr-un turneu de calificare. Acest sistem da mai multe sanse echipei de pe litoral care poate fi prima grupare din Romania care depaseste faza grupelor in aceasta competitie.

Cale libera catre Buzau
Daca in cele din urma echipa de pe litoral nu va primi acceptul de a juca meciurile de pe teren propriu la Constanta, lucru foarte probabil sa se intample, atunci HCM are cale libera catre sala de la Buzau. Pana de curand, exista o disputa intre gruparea constanteana si Steaua, care joaca de obicei acolo. Jucatorii ros-albastrii au anuntat insa conducerea clubului ca nu mai doresc sa joace la Buzau deoarece este obositor sa faca naveta si nici nu vor sa stea mult timp departe de casa. In aceste conditii, HCM poate merge linistita sa joace la Buzau deoarece programul ei nu se va mai suprapune cu al niciunei echipe.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă